VREME

Konec tedna krepko pod ničlo

»Ne bo mu usojeno več kot 12 ur ležati na tleh.«
Fotografija: Na zahodu Evrope bo zelo mrzlo, pri nas pa ... FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Na zahodu Evrope bo zelo mrzlo, pri nas pa ... FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA – Konec tega tedna je za severozahod Francije in jugozahod Anglije napovedan mraz, ko se bodo temperature spustile na okoli -15 stopinj Celzija.

V Sloveniji bo konec tedna precej drugačen, saj bo toplo. Po napovedih vremenoslovca pri Arsu Braneta Gregorčiča bo najtoplejša predvidoma sobota, ko bodo temperature po nižinah med 5 in 10 stopinjami Celzija. Že v nedeljo se bo nekoliko shladilo, naslednji teden pa bodo temperature tudi nad našo državo nižje, a kot zagotavlja Gregorčič, ki sicer poudarja, da so napovedi za več kot en teden zelo nezanesljive in se lahko hitro spremenijo, »kakšne občutne ohladitve do sredine naslednjega tedna še ni. Potem gredo temperature majčkeno navzdol, ampak nič izrazitega. Količina padavin je predvidena minimalna, tako da kakšne zime po nižinah naslednjih 14 dni, žal, ne bi upal napovedati. Mogoče bo še najbolj zimska noč na petek, ko se bo vse skupaj začelo s snegom, a bo šlo čez dan nepreklicno v dež.«
 
V noči na petek lahko pade kakšna snežinka tudi po nižinah. »Lahko, da bo v petek zjutraj kakšen centimeter ali dva snega, ki pa mu ne bo usojeno več kot 12 ur ležati na tleh,« dodaja Gregorčič. Pri nas se bodo temperature naslednji teden na severozahodu države po podatkih Arsa spustile do najmanj –10 stopinj Celzija. Na zahodu Evrope se bodo sicer nekoliko dvignile, a bodo še vedno globoko pod ničlo.

Temperature v prihodnjih dneh. FOTO: Arso
Temperature v prihodnjih dneh. FOTO: Arso

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije