MEJNI PREHOD

Takšno je stanje pred predorom Karavanke

Avstrijci izvajajo poostreni nadzor, zato so že v soboto nastajali veliki zastoji na meji.
Fotografija: Kolona na gorenjski avtocesti. FOTO: Prometnoinformacijski center
Odpri galerijo
Kolona na gorenjski avtocesti. FOTO: Prometnoinformacijski center

Dolgi koloni, ki se vije na gorenjski avtocesti med Lescami in predorom Karavanke proti Avstriji, v soboto kar ni in ni bilo videti konca. Pred mejo se je ponoči nabralo toliko vozil, da je bila ob 7. uri zjutraj kolona dolga že 12 kilometrov, čakalna doba pa je tako presegla 12 ur. V prometu in dolgi koloni na gorenjski avtocesti so mnogi obtičali že v soboto popoldne oziroma zvečer.

Do poldneva pa se je situacija že precej spremenila. »Na Karavankah je trenutno še 1,5 kilometra kolone, kar je zanemarljivo. Konec kolone je pri bencinskem servisu. Preusmeritve na druge prehode niso več potrebne. Za smer Avstrija prek Gorenjske naj se zato uporabljajo Karavanke. Državljani Avstrije lahko uporabijo tudi Korensko sedlo in Jezersko,« je sporočil Bojan Kos, predstavnik PU Kranj.



Ob tem je opozoril na polkrožna obračanja in zapuščanje kolone proti Ljubelju, da zaradi tega ne bi prišlo do prometnih nesreč in ogrožanj.

Dodal je še, da je dotok vozil normalen, a se situacija prek dneva lahko še spremeni. Vozniki naj spremljajo prometne informacije.
 




 


Preverite, kaj vas čaka na meji s Hrvaško. 


Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije