GNEČA NA MEJNIH PREHODIH

Kolone pločevine na meji, uporabite manj obremenjene prehode

Na kontrolnih točkah med Slovenijo in Avstrijo je do jutri pričakovati poostreno vstopno kontrolo na avstrijski strani.
Fotografija: Mejni prehod Jelšane. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Mejni prehod Jelšane. FOTO: Leon Vidic, Delo

Na več mejnih prehodih že prihaja do zastojev. V Gruškovju in Pincah vozniki osebnih vozil za vstop čakajo do dve uri, do pol ure čakajo za izstop na Jelšanah, na Dragonji pa po pol ure v obe smeri. Na podravski avtocesti je pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški kilometer in pol dolga kolona tovornih vozil, ki so na odstavnem pasu.

Kot še poroča prometnoinformacijski center, je štirikilometrska kolona tovornih vozil in avtobusov pred prehodom Pince na madžarski strani. Ker se poletne počitnice v večjem delu Evrope bližajo koncu, pri prometnoinformacijskem centru v teh dneh pričakujejo več prometa od Hrvaške proti Avstriji in zato čakanje na mejnih prehodih.
 

Poostrena vstopna kontrola na avstrijski strani


Na kontrolnih točkah med Slovenijo in Avstrijo je do nedelje pričakovati poostreno vstopno kontrolo na avstrijski strani zaradi epidemije covida 19. Za Karavanke in Ljubelj to pomeni možnost zastojev, je zapisano na spletni strani prometnoinformacijskega centra. Predlagajo uporabo manj obremenjenih prehodov in pozorno vožnjo.

Policija ob tem voznike opozarja, naj se na pot dobro pripravijo še pred začetkom vožnje in naj sproti spremljajo prometne informacije, prometno signalizacijo in portale. V primeru zastoja na avtocesti naj ustvarijo reševalni pas. S sabo naj imajo dovolj tekočine.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije