TARČA

Kaos na nacionalki: poslanec bi jih postrelil, napadi na novinarko ...

Gledalci so se zgražali nad vodenjem oddaje, predstavniki oblasti pa povedali bore malo.
Fotografija: Voditeljica Tarče Erika Žnidaršič. FOTO: RTV Slovenija, zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Voditeljica Tarče Erika Žnidaršič. FOTO: RTV Slovenija, zaslonski posnetek

LJUBLJANA – Po odzivih gledalcev na spletnih omrežjih je bila sinočnja oddaja Tarča, ki jo je vodila novinarka Erika Žnidaršič, ena izmed manj gledljivih. Razlogov naj bi bilo več. V studiu se je 'gnetlo' 11 predstavnikov oblasti, ki so govorili o reformah in proračunu in ugibali, ali bo pot med socialno državo ter zategovanjem pasu in varčevanjem finančno vzdržna. Veliko naj bi bilo populističnih izjav in premalo vsebine.

Poslanec in predsednik SNS Zmago Jelinčič je že v prvih 20 minutah oddaje poskrbel za neprimeren in nekulturen nivo pogovora, kot je dejala voditeljica Žnidaršičeva. Ko so se pogovarjali o sporni maketi za drugi tir, je  namreč dejal: »Spominja me na Shakespearove drame. Mnogo hrupa za nič. Dokler ne bomo postavili tri tipe pred zid in jih ne bomo počili, ne bo nič. /.../ Z dušilcem bi jih.« Ko je voditeljica Jelinčiča opozorila na neprimerne besede, je Jelinčič še kar nadaljeval: »Eni streljajo, jaz samo govorim. /.../ Ampak ja, bi jih počil, veste«.

Nad Žnidaršičevo se je spravil tudi vodja poslanske skupine SMC Igor Zorčič, saj ji je očital tendenciozno novinarstvo, ker da je v primeru afere z maketo obtožila celotno stranko SMC, njemu pa šele kot tretjemu dala besedo.

»Ne gledati Tarče, ker je to oddaja z visoko stopnjo nestrpnosti. Smo jih že opozarjali, naj vodijo strpno retoriko, pa nič ne zaleže,« je zapisal nekdo na twitterju.


Mnogi se tudi niso strinjali z načinom vodenja Žnidaršičeve in RTVS pozvali, naj najde drugo voditeljico.





Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije