ZASTOJI

Kaos na cestah, policija opozarja: Obstaja nevarnost naleta

Pričakuje se povečan promet iz smeri Avstrije proti Hrvaški.
Fotografija: Gneča na Rudniku v Ljubljani. FOTO: Dars
Odpri galerijo
Gneča na Rudniku v Ljubljani. FOTO: Dars

LJUBLJANA – Tudi zaradi mokrih cest na slovenskih cestah vlada kaos. Promet je zaradi jutranje prometne konice zelo povečan na cestah, ki vodijo v mestna središča ter na mestnih obvoznicah. 

Zastoji so proti Ljubljani; na gorenjski avtocesti od priključka Naklo; na štajerski avtocesti od cestninske postaje Kompolje; na dolenjski avtocesti od priključka Grosuplje vzhod ter na primorski avtocesti od počivališča Lom.

Danes se pričakuje zelo povečan promet iz smeri Avstrije proti notranjosti države ter naprej proti mejnim prehodom s Hrvaško. O koloni vozil in močno povečanem prometu poročajo pri Kranju zahod v smeri Ljubljane. Kolona je po podatkih kranjske policije trenutno dolga okoli 500 metrov. Policija ob tem opozarja, da obstaja nevarnost naleta.

Promet je zelo počasen tudi od Kranja zahod do nekdanje cestninske postaje Torovo. Hitrost vozil je med 20 in 50 kilometri na uro, zasedena sta oba prometna pasova, tako vozni kot prehitevalni. Začetek zastoja je približno 500 metrov pred Kranjem zahod. Po jutranji konici naj bi se stanje normaliziralo, sporoča PU Kranj.
 
Preberite še:
Ni še konec: voda zaliva hiše, plazovi drsijo, rušijo se tudi drevesa

Zaradi prometne nesreče je na ljubljanski južni obvoznici na razcepu Malence iz smeri Rudnika proti Golovcu zaprt prehitevalni pas, nastal je zastoj do počivališča Barje.

Na regionalni cesti Ilirska Bistrica–Pivka je na odseku Ilirska Bistrica–Šembije zaradi nesreče polovična zapora.

Zastoji nastajajo na štajerski avtocesti. Med Šentiljem in Pesnico proti Mariboru je kolona dolga tri kilometre, med Šentrupertom in cestninsko postajo Vransko proti Ljubljani pa en kilometer.

Na podravski avtocesti pred mejnemu prehodu Gruškovje proti Hrvaški je kolona dolga štiri kilometre.

Na primorski avtocesti pred priključkom Senožeče proti Kopru je kilometrska kolona.

Zaradi poplavljenega cestišča je zaprta cesta Zameško–Kostanjevica.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije