NEVARNOST OKUŽBE

Kakšno razdejanje so pustili na javnem stranišču sredi Pirana (FOTO)

Odvisniki od drog so za seboj pustili velik nered.
Fotografija: FOTO: Shutterstock Photo
Odpri galerijo
FOTO: Shutterstock Photo

V Okolju Piran so te dni na facebooku opozorili na nered, ki so ga v javnih sanitarijah na Zelenjavnem trgu v Piranu za seboj pustili uživalci drog. Odvisniki so za seboj pustili uporabljene igle. Ker te pomenijo veliko nevarnost poškodb in okužb, je občinsko redarstvo prostore do nadaljnjega zaklenilo.

O zlorabi sanitarij za uživanje nedovoljenih drog so obvestili tudi policijo in mestno redarstvo, to pa je odredilo zaprtje sanitarij do konca postopka.



Do incidenta je prišlo v sredo, v četrtek zjutraj pa so stranišča počistili in ponovno omogočili brezplačno rabo. »Tako kot doslej jih bomo pregledovali, čistili in razkuževali vsako uro,« so zapisali.

Odzvali so se tudi na idejo enega od komentarjev, ki je zapisal, da bi morda lahko namestili modre luči. »Č bo modra luč odvrnila od zlorabe javnih sanitarij intravenozne uporabnike in bomo izboljšali skrb za javno zdravje ter zmanjšali nevarnosti okužb med splošno populacijo zaradi odvrženih/uporabljenih igel, bomo dosegli svoj namen,« so zapisali in dodali, da bodo »predlog o namestitvi modre luči preučili in v okviru zmožnosti tudi upoštevali«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije