ODKRIVAJTE

Kako do brezplačne vozovnice za vlak

Akcija, namenjena mladim popotnikom, za odkrivanje Evrope. 
Fotografija: Evropska komisija želi čim več mladim omogočiti spoznavanje Evrope.  FOTO: Nicoelnino Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Evropska komisija želi čim več mladim omogočiti spoznavanje Evrope.  FOTO: Nicoelnino Getty Images, Istockphoto

Evropska unija z akcijo Raziskujte Evropo mladim nudi možnost zastonj potovanja po Evropi. Prijavite se!


Kar 12 tisoč brezplačnih vozovnic za prevoze po Evropi bo v drugem krogu podelila Evropska komisija za mlade Evropejce, ki s tem želi omogočiti mladostnikom spoznavanje pokrajin, kulture in znamenitosti evropskih držav.

Prijave bodo odprte od 29. novembra do 11. decembra, za brezplačne vozovnice se bodo lahko prijavili vsi 18-letniki iz držav Evropske unije. Če bodo izbrani, bodo vozovnice lahko izkoristili med 15. aprilom 2019 in 31. oktobrom 2019.


Prejeli bodo vozovnice, večinoma za potovanje z vlakom po Evropi, bo pa Evropska komisija omogočila tudi uporabo drugih prevoznih sredstev, zato da bodo lahko sodelovali mladi iz oddaljenih krajev ali z otokov. Potovali bodo lahko individualno ali v skupinah po pet.

Projekt »DiscoverEU« ali Odkrivajte EU je bil prvič izveden v letošnjem letu s proračunom 12 milijonov evrov. Na ta način je brezplačno potovalo okoli 15 tisoč mladih.

Informacije najdete tudi na družbenem omrežju Facebook pod #DiscoverEU 2018. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije