KORONAVIRUS

Kaj takega se ni zgodilo že od začetka epidemije, v karanteni več kot 40 ljudi

Včeraj sta bila dva pozitivna.
Fotografija: Slovenija je s ponedeljkom uradno razglasila konec epidemije. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Slovenija je s ponedeljkom uradno razglasila konec epidemije. FOTO: Leon Vidic, Delo

V torek, drugi dan po uradnem koncu epidemije, je bilo v Sloveniji opravljenih 807 testov na novi koronavirus. Pozitivni sta bili dve osebi, najverjetneje gre za tretješolca iz Maribora in njegovega sorojenca. V bolnišnicah ostaja pet oseb, od tega nobena na intenzivnem oddelku, kar se je zgodilo prvič od začetka epidemije. Skupno število odpuščenih oseb iz bolnišnic, ki so se zdravile zaradi covida 19, je do včerajšnjega dne 292. Število mrtvih je še vedno 109.



Epidemiologinja območne enote NIJZ Maribor Sanja Vuzem je razkrila, da v mariborski občini novih primerov do danes niso potrdili. Izvedli so dodatno, intenzivno epidemiološko poizvedovanje in stopili v stik z ljudmi iz širšega družinskega in prijateljskega kroga. Gre za 17 oseb, za katere so predlagali 14-dnevno karanteno, testiranja pa ne predvidevajo, saj za zdaj še nihče ne kaže simptomov okužbe. V karanteni je že od včeraj 25 ljudi, poleg okuženega tretješolca še njegovi sošolci in razredničarka. Izvor okužbe še ni znan, so povedali, še vedno pa sledijo kontaktom tako v Sloveniji kot tudi v tujini.
 
Preberite tudi:

Panika na slovenski šoli. Šolar virus dobil iz Nemčije?



Osebe, ki jih je NIJZ napotil v karanteno, so zdrave, prav tako starši osnovnošolcev OŠ Ludvika Pliberška. Sodelavcev teh staršev ni treba testirati oziroma drugače obravnavati, je poudarila Vuzemova.
 
Preberite tudi:

Britanci o Sloveniji: strogost se je izplačala



V šolo se danes po dobrih dveh mesecih šolanja na daljavo vračajo še učenci 6., 7. in 8. razredov, ki se bodo tako pridružili učencem prve triade in devetošolcem. Od ponedeljka oddelkov ne delijo, a še naprej veljajo splošni higienski ukrepi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije