Kaj se je zgodilo? Pri gasilcih potegnili varovalni trak

Z intervencije se je vrnilo pet gasilcev, ki so jih takoj izolirali. Opremo in gasilsko vozilo so morali razkužiti.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Damjan Žibert
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Damjan Žibert

Kaj se dogaja, so se spraševali mnogi, saj je bil zadnjo soboto pri gasilskem domu PGD Radeče skoraj ves dan potegnjen varovalni trak, na kraju pa je bilo videti tudi vozilo celjskih gasilcev. Mnogi so ugibali, gasilci pa so zdaj govoricam naredili konec in razkrili celotno zgodbo. 

V soboto se je oseba znašla v težavah, zato so ji na pomoč priskočili gasilci PGD Radeče. Pri posredovanju pa je pet gasilcev prišlo v stik z osebo, ki bi lahko bila okužena s koronavirusom. Reševalci nujne medicinske pomoči iz Laškega so jim dali navodila, kako ravnati. Gasilci so se vrnili v bazo in ravnali v skladu z navodili in protokoli. Poklicna gasilska brigada Celje je kolegom iz PGE Radeče takoj priskočila na pomoč ter razkužila vozilo in opremo. Gasilci, ki so bili izpostavljeni potencialno bolni osebi, so dobili navodila, da do izvida brisa občanke počakajo v prostorih gasilskega doma in se ne izpostavljajo. To so seveda storili, vmes pa so se sestali tudi pristojni, ki so že razmišljali o morebitnih ukrepih, če bi bil bris osebe pozitiven.

Kmalu po 17. uri si je pet gasilcev lahko oddahnilo: bris je bil negativen, gasilci pa so lahko zapustili prostore gasilskem doma.

Poveljnik Janez Sonc Iz PGD Radeče je ob tem sporočil: »Naj na tem mestu poudarim, da so naši operativni gasilci v celotnem postopku ravnali v skladu z navodili in s priporočili. Po svojih najboljših močeh so želeli pomagati naši občanki. Pri vstopu in skozi celoten dan so uporabljali vso razpoložljivo zaščitno opremo, ki nam je na voljo. Zaradi potencialne možnosti širitve in resnosti same okužbe so bili striktno upoštevani vsi varnostni ukrepi.«

Ob tem je pozval vse, ki bi v teh dneh potrebovali pomoč, da ob najmanjšem sumu na obolelost to tudi jasno povedo osebi, ki si jim javi na številki 112.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije