DOMNEVNI PRITISKI

Kaj se je dogajalo? Šokantno razkritje sodnika v primeru Novič

Objavljeno 17. april 2019 14.49 | Posodobljeno 17. april 2019 15.11 | Piše: STA, N. K.

Opozoril je na domnevne hude pritiske, ki da jih je bil deležen.

Milko Novič. FOTO: Blaž Samec, Delo
LJUBLJANA – Predsednik ljubljanskega okrožnega sodišča Marjan Pogačnik je danes v izjavi za medije dejal, da je sodnika Zvjezdana Radonjića zaprosil za pojasnila navedb o pritiskih pri sojenju Milku Noviču. Šele potem bo lahko presodil, ali je prišlo do nedovoljenega posega v sodnikovo neodvisnost. Nanj pa niso pritiskali, je dejal.

Sodnik Radonjić je v torek v uvodu izreka sodbe, s katero je Milka Noviča oprostil obtožbe umora direktorja kemijskega inštituta Janka Jamnika, opozoril tudi na domnevne hude pritiske, ki da jih je bil deležen. Že takoj po prvih narokih so se namreč po njegovih besedah začeli pritiski na predsednika okrožnega sodišča v Ljubljani Marjana Pogačnika, naj ga disciplinira, češ da naj začne soditi, kot je treba.

Deležen je bil tudi predlogov za izločitev, izmišljotin v medijih in brskanja po njegovem zasebnem življenju, je dejal. Sporočilo vseh teh pritiskov je bilo po njegovih besedah jasno: to je, da kot sodnik ne sme soditi pošteno. Kdo je v ozadju vsega tega, ne ve, je pa prepričan, da odločitve segajo v same vrhove pravosodja ter da bo že čez mesec dni v suspenzu, ker je želel soditi pošteno.
 

Več preberite v jutrišnji tiskani izdaji Slovenskih novic.

Deli s prijatelji