Kaj je novega v financah, gospodarstvu in tehnologiji?

Objavljeno 28. december 2018 09.05 | Posodobljeno 28. december 2018 09.12 | Piše: P. I.

Svet kapitala je magazinski portal, katerega ključne vsebine so povezane z gospodarstvom, financami, upravljanjem podjetij, tehnološkimi trendi in prebojnimi inovacijami. V njem predstavljamo ekskluzivne zgodbe in intervjuje ter globalne teme, ki so uporabne lokalno.

 FOTO: Getty Images
Sprehodite se po naših rubrikah in odkrijte privlačne vsebine, ki jih ponujajo.


Aktualno
Hitre novice iz sveta gospodarstva, politike, tehnologije in druge aktualne zanimivosti bralcem podajo trenutno sliko sveta in ga opremijo z informacijami, brez katerih ne sme zapustiti doma.

Finance
Tu so v ospredju zgodbe iz sveta borze, zavarovalništva, pokrivamo teme varčevanja, delimo finančne nasvete, veliko informacij in poglobljenih tekstov pa govori tudi o kriptoevforiji in celotni tehnologiji veriženja blokov. Članki pomagajo bralcem tako zasebno kot poslovno.

Ikonomija
Ekonomijo je zamenjala ikonomija, saj si danes sveta ne predstavljamo več brez IT-ja. Ikonomija je torej bralčev pogled v prihodnost. Poudarjamo krožno gospodarstvo, zeleno politiko; ljudi učimo o marketingu, oglaševanju, pomembnosti različnih vlog v podjetju; dotikamo se tudi energetike, zdravstva, turizma, lesne industrije ipd. V tem zavihku se velikokrat znajdejo intervjuji s svetovnimi voditelji v svoji panogi, ki bralcem razlagajo, »kam gremo« in kako te prehode uspešno speljati.

Inovacije
Kakšne spremembe se dogajajo na področju znanosti, računalništva, katere so nove tehnologije, s katerimi se bomo morali prej ali slej naučiti živeti (in se morda preživljati od njih)? Kako bodo čez 50 let videti podjetje, kadrovska struktura, računalnik, roboti, avtomobili, mesta? Bomo počitnikovali na Marsu? Kateri so poklici prihodnosti? Dotikamo se tudi računalniških novosti, aplikacij za mobilne telefone ipd. Bralce učimo o napredku v tehnologiji in njegovi povezavi z etiko.

Trendi
Lahkotne vsebine bralca usmerjajo v sodoben življenjski slog. Ta rubrika je namenjena prostemu času, športu, knjigam, modi, prehrani, oddihu, luksuzu, splošnemu počutju … Stalna podrubrika Trendov je Vsakdanje navade uspešnih ljudi, v kateri znani Slovenci in tujci razkrivajo, kakšni so pod svojo javno masko, kaj radi počnejo, kako razmišljajo ipd.

Mnenja
V tem zavihku dajemo našim zunanjim piscem možnost, da izražajo svoja strokovna mnenja o aktualnem dogajanju. Del njega so odvetniki, pravniki, direktorji, profesorji, voditelji, finančniki, tudi dobro podkovani popotniki. Vsak teden je v zavihku objavljen tudi urednikov uvodnik v najnovejšo izdajo časopisa.

Si želite biti v koraku s časom? Obiščite Svet kapitala.
Deli s prijatelji