OPOZORILO

Kacin svari, da virus ni »na dopustu«

V soboto so opravili 560 testiranj na okužbo z novim koronavirusom in potrdili 14 novih okužb.
Fotografija: FOTO: zaslonska slika
Odpri galerijo
FOTO: zaslonska slika

Potem ko so v soboto v Sloveniji opravili 560 testiranj na okužbo z novim koronavirusom in potrdili 14 novih okužb, se je oglasil uradni vladni govorec Jelko Kacin.

Pravi, da je morebiten vtis današnjega dne, da je virus 'na dopustu' ali da 'počiva' zelo napačen. »Nasprotno, zelo aktivno se je širil prav včeraj in danes. Zaznali ga bomo šele čez 5–7 dni. Druženje ljudi na zabavah, piknikih in porokah je pomemben vir novih žarišč.«
 

»Smo sredi drugega vala«


In medtem ko predsednik vlade Janez Janša opozarja na pomen doslednega upoštevanja nujnih omejitev, karantentskih odločb in higienskih pravil, pa je direktor Nijz Milan Krek včeraj potrdil, da smo sredi drugega vala epidemije covida 19.

Preberite še: Krek: Smo sredi drugega vala epidemije, Kacin: Pripravljene imamo nove ukrepe
Kmalu spremembe na zelenem in rdečem seznamu? To so zadnje številke

»Smo sredi drugega vala in zdaj se odloča, ali bomo imeli hujšega ali pa bomo zadeve obvladali. Ravno zato je moj apel prebivalcem Slovenije, da se discipliniramo in zdržimo teh 14 dni, tri tedne v malo bolj varnem okolju in na ta način onemogočimo virusu, da se širi,« je povedal. Dodal je, »da se bi v naslednjih dneh število verjetno stabiliziralo, če ne bo prišlo kaj vmes«.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije