VSE VEČ POTRJENIH PRIMEROV

V SB Slovenj Gradec virus vdrl v belo cono

Število okuženih v Sloveniji poskočilo, kaj takega se ni zgodilo že štiri mesece.
Fotografija: FOTO: Tadej Regent/delo
Odpri galerijo
FOTO: Tadej Regent/delo

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec po daljšem obdobju brez potrjenih primerov okužbe z novim koronavirusom obravnavajo t.i. vdor v belo cono. Okužbo so namreč potrdili pri bolniku, ki je bil na oddelek sprejet zaradi poslabšanja drugega, kroničnega obolenja. Epidemiološka poizvedovanja potekajo, bolnišnica pa vse poziva k spoštovanji navodil.

Bolnik, pri katerem so potrdili okužbo z novim koronavirusom, bo zdravljenje nadaljeval v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, so sporočili iz bolnišnice v Slovenj Gradcu.

Ob tem iz bolnišnice pozivajo tako bolnike kot ostale obiskovalce bolnišnice, da se držijo predpisanega hišnega reda, upoštevajo navodila osebja in podajajo resnične podatke o svojem zdravstvenem stanju, kontaktih in gibanju.


Število okuženih poskočilo, kaj takega se ni zgodilo že štiri mesece


Vlada RS je na twitterju sporočila najnovejše podatke o okužbah z novim koronavirusom pri nas. V zadnjih 24 urah so opravili 1.168 testov in potrdili 43 okužb. Tako visoko število smo nazadnje zabeležili 3. aprila. Največ okužb v enem dnevu pa je bilo 26. marca, ko so jih potrdili 61. V bolnišnicah se trenutno zdravi 17 oseb, dve sta na intenzivni negi.





Vlada bo danes Hrvaško uvrstila na rdeči seznam držav z znatnim tveganjem za okužbo z novim koronavirusom. Vse, ki bodo od petka odšli na Hrvaško, tako čaka ob vrnitvi 14-dnevna karantena, tisti, ki so že tam, pa bodo imeli nekaj dni za vrnitev. Po seji bo več znanega tudi o možnosti, da bi 1. septembra v šolo odšli vsi učenci in dijaki.
 

Preberite tudi: Septembra v šolo, nato pouk od doma? Zver in Joveva o naši novi realnosti


 

Vladni govorec Jelko Kacin je v sinočnjih Odmevih odgovoril tudi na vprašanje, kaj bo s tistimi, ki bi se jutri odpravili na Hrvaško in v nedeljo vrnili. »Kot je bilo danes dogovorjeno, pristojni minister Aleš Hojs pripravlja besedilo odloka, Tabo za vsakega potnika, ki bo na Hrvaško odšel po četrtku, predvidel karanteno. Seveda bodo določene izjeme, ampak za zdaj se poskušamo organizirati na čim bolj razumljiv način.«

»Do tega trenutka, ko sem jaz v studiu, je število okuženih večje, kot je bilo danes. In dneva še ni konec,« je že sinoči napovedal Kacin. Dodal je še, da je okužb pri južnih sosedih res veliko. »Če prištejemo še tiste, ki smo jih testirali pri nas, postanejo razmere dramatične,« je še poudaril.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije