PREKLIC IN OPRAVIČILO

Jelinčiču se policija zaradi izjav o Levici opravičuje

Na zaslišanje ga ne bodo vabili, v Levici so povedali, da se bodo o morebitnih nadaljnjih korakih še odločili.
Fotografija: FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Blaž Samec, Delo

LJUBLJANA – Policija je preklicala vabilo predsedniku SNS Zmagu Jelinčiču na zaslišanje zaradi domnevno spornih izjav o Levici in se mu opravičila, so pojasnili pri Generalni policijski upravi. Ugotovili so, da gre v omenjenem primeru za sum kaznivega dejanja, katerega storilec se preganja z zasebno tožbo. V takem postopku policija nima pristojnosti.

Jelinčiču je bilo vabilo na zaslišanje poslano kot osumljencu kaznivega dejanja razžalitve po 158. členu kazenskega zakonika, in sicer za 15. november.
FOTO: Blaž Samec, Delo
FOTO: Blaž Samec, Delo

Kot so sporočili iz policije, je v. d. generalnega direktorja policije Tatjana Bobnar takoj po seznanitvi z omenjenim primerom odredila strokovni nadzor, v katerem preverjajo celoten postopek.

Iz do zdaj znanih podatkov po navedbah policije kaže, da gre v omenjenem primeru za sum kaznivega dejanja, ki se ugotavlja v postopku, katerega sproži zasebni tožilec, oziroma za kaznivo dejanje, katerega storilec se preganja z zasebno tožbo. V takem postopku policija nima pristojnosti.

Pisno opravičilo predsedniku SNS

Policisti so v sredo zato Jelinčiču poslali pisno opravičilo oziroma obvestilo, da je vabilo na zaslišanje preklicano. V sredo so ga iz istega razloga policisti tudi iskali. Kot je Jelinčič povedal na današnji novinarski konferenci, sta ga v sredo res obiskala policista, vendar ni želel govoriti z njima in je zahteval pisno obvestilo.

Policisti so tudi prijavitelja, poslanca Levice Franca Trčka, obvestili, da gre za pregon z zasebno tožbo. V Levici so povedali, da se bodo o morebitnih nadaljnjih korakih še odločili.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije