PREDKAZENSKI POSTOPEK

Jelinčič zahteval 500 evrov za stranko in 1000 evrov zase?

Jelinčič je v predkazenskem postopku zaradi zahteve po delu plače potencialnega evroposlanca SNS.
Fotografija: FOTO: Foto: Dejan Javornik
Odpri galerijo
FOTO: Foto: Dejan Javornik

LJUBLJANA – Ljubljanski kriminalisti so začeli predkazenski postopek proti predsedniku SNS Zmagu Jelinčiču. Iz medijskih objav, da naj bi Jelinčič od nesojenega kandidata SNS na evropskih volitvah Gregorja Preaca v primeru izvolitve od plače zahteval 500 evrov za stranko in 1000 evrov zase, so zaznali sum storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja.

Pri PU Ljubljana potrdili informacije

Pri PU Ljubljana so potrdili informacije o uvedbi predkazenskega postopka in pojasnili, da bodo po zaključku predkazenskega postopka o ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.
...
...

Preac je v odstopni izjavi navedel, da od kandidature za nosilca liste SNS za evropske volitve odstopa zaradi kupčkanja in nepredvidljivosti ter morebitne podkupljivosti Jelinčiča in SNS. Preac je tudi zatrdil, da naj bi Jelinčič za morebitno izvolitev od evropske poslanske plače zahteval 500 evrov za stranko in 1000 evrov zase.

Šala in smeh Jelinčiča 

Jelinčič naj bi po poročanju Pop TV povedal, da je zahteval denar za stranko, glede denarja zase pa naj bi se samo šalil. Po Jelinčičevih besedah je 500 evrov za stranko logično, »ker vsak poslanec mora nekaj prispevati, če je izvoljen oziroma če ga stranka da na listo«. Ob tem je dodal, da je Preacu rekel, da bo tisočak obdržal, »ostalo bo dal pa nam in smejal sem se«.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije