TO MORATE VIDETI

Jelinčič za omizjem z znanima politikoma: Narod je glup (VIDEO)

»Delomrzneži so dobili denar,« je med drugim izjavil prvak SNS.
Fotografija: Dimitrij Rupel in Zmago Jelinčič. FOTO: Topnews / Vladimir Vodušek
Odpri galerijo
Dimitrij Rupel in Zmago Jelinčič. FOTO: Topnews / Vladimir Vodušek

Po spletu je zaokrožil videoposnetek, na katerem prvak Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič Plemeniti sedi za omizjem v družbi, v kateri sta med drugim nekdanji zunanji minister Dimitrij Rupel ter nekdanji minister brez resorja in zapornik Igor Bavčar, ter razlaga, kaj si misli o ljudeh ter tudi o ukrepih, ki jih je za zajezitev gospodarskih in socialnih posledic epidemije novega koronavirusa sprejela vlada Janeza Janše.

Videoposnetek je na družbenih omrežjih objavil znani slovenski raper Zlatan Čordić (Zlatko), ki pa je pozabil pripisati vir posnetka: to je spletni portal topnews.si / Top TV Vladimirja Voduška. Posnetek je bil sicer narejen ob tiskovni konferenci in predstavitvi knjige Udba in akcija Sever prejšnjo sredo.

Prepis pogovora z videoposnetka:

»Narod je glup. Napaka je bila, ker je dobil denar narod. Narobe je bilo to, narobe,« je na posnetku slišati Zmaga Jelinčiča, ki ima na vratu opornico po nedavni prometni nesreči.

»Kateri denar?« ga vpraša Rupel, ki na posnetku sedi poleg prvaka SNS.

»Naš denar so dobili, folk je dobil denar.«

»A zdajle od korone?«
je zanimalo Rupla.

»Delomrzneži so dobili denar. Denar od korone, potem pa še vsak ....« je odgovoril Jelinčič.

»Ah, tega ni tako veliko,« je menil Rupel.

»Lej, vsak 'kurčevi' študent je dobil 150 evrov, kar tako. Oni, ki ne delajo, so dobili, mislim, da 200 evrov, tisti, ki so že tako na sociali. Potem je pa dobil še vsak 200 evrov tistih bonov,« razlaga Jelinčič.

»Pa to ipak ...« (nerazločno) komentira Rupel.

»Ja, ker so navajeni,« je v smehu dejal Jelinčič.



Spomnimo: po proslavi ob dnevu državnosti se je Jelinčič oglasil, ko je Zlatko z megafonom povzročil incident, ko je vstopil na varovano območje na Kongresnem trgu, od koder so ga pregnali varnostniki. Jelinčič je med drugim Zlatka označil za sumljiv subjekt ter zapisal, da bi morali zaradi incidenta zamenjati celotno varnostno službo in »subverzivne elemente v policiji«, češ da dogodek meče slabo luč na Slovenijo, ki bo naslednje leto predsedovala EU.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije