AFERA HRVAŠKI PRITISKI

Janša o Šarcu: Do nedavnega je verjel, da je svet za nacionalno varnost frutabela

Stranka SD pozvala k sklicu sveta za nacionalno varnost.
Fotografija: Janez Janša (levo) in Marjan Šarec. FOTO: S. N.
Odpri galerijo
Janez Janša (levo) in Marjan Šarec. FOTO: S. N.

LJUBLJANA – Zaradi razkritja, da so Hrvati pritiskali na novinarje Pop TV, naj ne objavijo prispevka o tem, da je slovenskemu arbitru v arbitražnem postopku Jerneju Sekolcu in slovenski agentki na MNZ Simoni Drenik prisluškoval hrvaški obveščevalec Davor Franić, so v stranki SD zahtevali »takojšen sklic sveta za nacionalno varnost«.

Ob tem pa je poslanec SDS Žan Mahnič spomnil, da svet za nacionalno varnost sploh še ni formiran, na kar je njegov strankarski šef Janez Janša na twitterju odvrnil, da je premier Marjan Šarec »do nedavnega verjel, da je #SNAV (svet za nacionalno varnost, op. p.) vrsta frutabele«.



Prvak največje opozicijske stranke je prejšnji teden na seji komisije državnega zbora za nadzor javnih financ, kjer so razpravljali o potrebi po reviziji nakupa oklepnikov oshkosh, opozoril, da bi morali nekoliko spremeniti prioritete in razpravljati o nekaterih drugih problemih, saj dva podsistema države razpadata. Iz primarnega zdravstva odhajajo zdravniki, iz vojske vojaki, je dejal in ocenil, da so stvari alarmantne, svet za nacionalno varnost pa se še ni sestal oziroma se sploh še ni konstituiral.

Iz kabineta Šarca so tedaj odgovorili, da so te teme redno obravnavane pri drugih vladnih telesih in na sejah vlade. »V tem trenutku ni potrebe, da bi se o tem posebej sestajal še svet za nacionalno varnost,« so sporočili.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije