TARČA

Janša napadel Šarca: 'Kva je zdej'

Prvak SDS in Virant sta Šarca opomnila na koalicijsko pogodbo.
Fotografija: Janša je Šarca označil za komika. FOTO: Pop TV
Odpri galerijo
Janša je Šarca označil za komika. FOTO: Pop TV

LJUBLJANA – Besede Luke Mesca, koordinatorja Levice, v Tarči (in poslanca Levice Mihe Kordiša na facebooku) so izzvale buren odziv predvsem med gospodarstveniki in obrtniki, oglasil se je tudi Marjan Šarec, ki mu je Levica omogočila izvolitev za mandatarja. »Vojna med politiko in gospodarstvom ne koristi nikomur. Zato ne škodi tudi česa ne izreči,« je med drugim zapisal nekdanji župan Kamnika in poraženec v lanskem drugem krogu predsedniških volitev. Strasti je skušal Šarec umiriti še z besedami, da je do imenovanja nove vlade še vsaj 14 dni in da se bo šele takrat lahko govorilo o morebitnih ukrepih.


Na zapis se je med drugim odzval Gregor Virant. »Ampak g. Šarec, na strani 14 vašega koalicijskega sporazuma jasno in nedvoumno piše, da boste "prihodke iz kapitala in rent vključili v dohodnino", kar privede do skupno 69 % obdavčitve dobička v primeru izplačila dobička. Predpostavlja se, da če nekaj napišete, mislite resno,« je Šarca opomnil nekdanji minister in predsednik stranke Državljanska lista.

Na koalicijsko pogodbo je Šarca opozoril tudi Janez Janša. »A ja? Pa koalicijska pogodba? Kdaj bo spremenjena? Ko komika @sarecmarjan nastavijo v državno politiko in ta verjame, da sta ustava RS in KP nekaj poljubnega kot scenarij za večerni nastop v Moravčah. #Kvajezdej ...« je mandatarja za sestavo 13. slovenske vlade zbodel prvak SDS, sicer relativne zmagovalke junijskih volitev.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije