PODRAŽITVE

Janković draži parkiranje in vožnjo z LPP

Enkratna vožnja z avtobusi LPP bo s 1. aprilom dražja za 10 centov, prav tako je ljubljanski mestni svet zeleno luč dal podražitvi parkirnine v mestnem središču.
 
Fotografija: Zoran Janković. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Zoran Janković. FOTO: Uroš Hočevar

LJUBLJANA - Enkratna vožnja z avtobusi LPP bo s 1. aprilom dražja za 10 centov, je na današnji seji sklenil ljubljanski mestni svet. Prav tako je dal zeleno luč podražitvi parkirnine v mestnem središču.

Več opozicijskih svetnikov je podražitvi nasprotovalo, saj po njihovi oceni ukrep ne upošteva smernic trajnostnega razvoja. Je pa opozicija pozdravila predlog občine o uvedbi novih letnih imenskih splošnih vozovnic in upokojenskih letnih vozovnic, a se ni strinjala z njihovo ceno.
FOTO: Jože Suhadolnik
FOTO: Jože Suhadolnik

Letna imenska splošna vozovnica bo stala 365 evrov in bo omogočala neomejeno število voženj za en evro na dan, upokojenci pa bodo morali za letno vozovnico odšteti 220 evrov na leto, kar pomeni neomejeno število voženj za 60 centov na dan.

Župan Zoran Janković je v razpravi dejal, da so volitve mimo in opoziciji očital populizem. Izpostavil je, da se cene vozovnic niso spreminjale zadnjih 12 let, saj podražitve voženj z 80 centov na 1,20 evra s 1. januarjem 2012 ne gre jemati kot podražitev.
Zoran Janković. FOTO: Uroš Hočevar
Zoran Janković. FOTO: Uroš Hočevar

»Ker smo dali 90-minutni brezplačni prestop, smo ugotovili, da je bila to v bistvu pocenitev,« je pojasnil.

Višja tudi parkirnina v središču Ljubljane

Mestni svetniki so na današnji seji potrdili tudi dvig parkirnin v ožjem središču mesta in v parkirnih hišah, ki jih upravlja občina. Za stanovalce se cene parkirnine ne bodo spreminjale, prav tako bodo cene enake na parkiriščih P&R in v tretji coni parkiranja, se bodo pa te za 10 centov na uro zvišale v prvi in drugi coni.
Parkiranje v MOL. FOTO: MOL
Parkiranje v MOL. FOTO: MOL

V garažnih hišah pod Kongresnim trgom in v Kozolcu bodo vozniki po predlogu občine po novem odšteli 1,50 evra za uro parkiranja.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije