NA KONGRESU PRIJATELJEV

Janez Janša pri SLS, vesel vrnitve Podobnika

Izrednega kongresa SLS se je udeležil tudi predsednik SDS Janez Janša.
Fotografija: Janez Janša na kongresu SLS. FOTO: Twitter, Janez Janša
Odpri galerijo
Janez Janša na kongresu SLS. FOTO: Twitter, Janez Janša

NOVO MESTO – Predsednik SDS Janez Janša se je v svojem nagovoru na kongresu SLS dotaknil kritik, da so bile druge stranke v koaliciji s SDS zgolj sateliti, in kot satelite brez planeta označil sedanjo vladno koalicijo.

Prvak SDS med je ocenil, da za SLS »po letih pozeb prihaja čas pomladi«, da je mesto stranke v državnem zboru (DZ) in da jo Slovenija potrebuje.


Dotaknil se je tudi sodelovanja SDS in SLS v preteklih koalicijah. Ob tem je zavrnil očitke, da so bile preostale stranke, manjše od SDS, zgolj sateliti SDS. Teh na »demokratičnem polu slovenskega demokratičnega prostora« od osamosvojitve naprej ni bilo nikoli. »Sateliti so nekje drugje, mislim, da jih je trenutno šest v neki vladni kompoziciji, ki bo razpadla, zato ker nimajo planeta.« Nasprotno od teh SDS v slovenskem političnem prostoru želi strank, »ki so suverene, ki same odločajo o svoji usodi, ki naredijo tako, kot odloči njihovo članstvo«. Vsaka stranka, ki ima v svojem programu zavedanje, da izhaja iz naroda, da varuje družino, da se zavzema za spoštovanje zasebne lastnine, za konkurenco v šolstvu in za svobodo veroizpovedi je v »globalni bitki« proti Komunističnemu manifestu oziroma proti »Bibliji zla«, je »subjekt, ki ga moderni svet še kako potrebuje«.

Stranka SLS je na današnjem prenovitvenem kongresu volila novo vodstvo. Marjan Podobnik je po pričakovanjih postal novi predsednik. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije