POSREDOVAL VARNOSTNIK

Izredno stanje v Kranju: pretep v čakalnici, pacienti obupani

Objavljeno 07. maj 2019 18.59 | Posodobljeno 07. maj 2019 20.41 | Piše: P. K.

V ZD Kranj se soočajo z veliko kadrovsko stisko.

Gneča v čakalnicah in zmeda med pacienti. FOTO: Jože Suhadolnik
KRANJ – Zaradi odpovedi številnih zdravnikov v kranjskem zdravstvenem domu vladajo izredne razmere. Po poročanju 24ur naj bi se pacienti v čakalnici celo stepli, posredovati je moral varnostnik. V zdravstvenem domu in Osnovnem zdravstvu Gorenjske so se na izredne razmere pripravili z vzpostavitvijo akutnih ambulant za bolnike, katerih osebni zdravniki so odsotni, nadomeščanje pa ni zagotovljeno. 

V Zdravstvenem domu Kranj je namreč zaradi preobremenjenosti in nezadovoljstva s stanjem v osnovnem zdravstvu aprila 24 zdravnikov družinske medicine od 34 podalo odpovedi pogodb o zaposlitvi. Nekateri v času dvomesečnega odpovednega roka izkoriščajo lanski in letošnji dopust, zato je zagotavljanje zdravstvene oskrbe že oteženo. 

Direktorica Zdravstvenega doma Kranj Lilijana Gantar Žura je povedala, da je zaprtih 16 družinskih ambulant v občinah Kranj, Šenčur, Naklo, Cerklje, Jezersko in Preddvor. Od tega so tri ambulante zaprte zaradi porodniških dopustov, tri zaradi bolniških odsotnosti, preostalih deset pa zaradi dopustov pred iztekom odpovednega roka.
Deli s prijatelji