Iz občine v občino po novem: to so najpogostejša vprašanja in odgovori

Jutri začne veljati spremenjen odlok, ki določa dodatne izjeme pri prehajanju občinskih meja.
Fotografija: Nekateri še vedno ne spoštujejo pravil (fotografija je simbolična). FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Nekateri še vedno ne spoštujejo pravil (fotografija je simbolična). FOTO: Leon Vidic, Delo

V soboto začne veljati spremenjen odlok, ki določa dodatne izjeme pri prehajanju občinskih meja. Ob tem so na ministrstvu za notranje zadeve odgovorili na nekaj pogostih vprašanj in dodali, da tisti, ki so v samoizolaciji na vikendih, kjer niso prijavljeni, tam lahko ostanejo, saj pravico do bivanja dokazujejo tudi z drugimi listinami.

Preberite še: S ponedeljkom spet dovoljeni tehnični pregledi in del javnega prevoza
To je povedalo ustavno sodišče o omejevanju gibanja
Le na vikend in nikamor drugam

Malce bomo zadihali, vlada sprostila ukrep

Posameznikom in skupinam oseb, če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva, so zaradi izvajanja vzdrževalnih del ali sezonskih opravil dovoljeni prihod, odhod in zadrževanje na zasebnem zemljišču ali objektu zunaj občine prebivališča. Dostop do tam je dovoljen le po najbližji javni cesti ali poti.



Pri gibanju in zadrževanju mora imeti posameznik pri sebi izpisek iz zemljiške knjige ali drugo listino, s katero dokazuje pravico do uporabe zemljišča ali objekta, in lastnoročno podpisano čitljivo izjavo. Vzorec izjave je dostopen na www.gov.si/novice/2020-04-17-najpogostejsa-vprasanja-in-odgovori-glede-izvajanja-odloka-o-zacasni-splosni-prepovedi-gibanja-in-zbiranja-ljudi-na-javnih-krajih/
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije