Iščete novo službo? Takšne so razmere na trgu

Prečesali smo seznam prostih delovnih mest. Številke so padle.
Fotografija: Na spletu ponujajo različna delovna mesta. FOTO: Siri Stafford, Getty Images
Odpri galerijo
Na spletu ponujajo različna delovna mesta. FOTO: Siri Stafford, Getty Images

Zaradi razglasitve pandemije je situacija na trgu delovne sile seveda povsem drugačna kot prej. Po podatkih zaposlitvenih portalov se je število prostih delovnih mest zmanjšalo kar za okoli 40 odstotkov. Tudi brezposelnost vidno narašča, vsak dan se na zavod za zaposlovanje prijavi dobrih 800 ljudi (podatki 6. in 7. april). Prečesali smo aktualne oglase in ugotovili, na katerih področjih iščejo največ delavcev. 
FOTO: ZRSZ
FOTO: ZRSZ

Okoli 1000 zaposlitvenih oglasov, četrtina v strojništvu, metalurgiji in rudarstvu

Največji slovenski zaposlitveni portali ponujajo okoli 1000 prostih delovnih mest. Največje povpraševanje je po delavcih na področju strojništva, metalurgije in rudarstva. Številna delovna mesta so razpisana za vzdrževalce orodij, operaterje na različnih strojih, varilce in ključavničarje. Več kot 200 ponudb za delovna mesta je tudi na področju proizvodnje. 

Zanimivo področje zaposlovanje je elektrotehnika, elektronika in telekomunikacije, kjer ponujajo preko 100 delovnih mest. Iščejo vzdrževalce različnih strojev, električarje, tehnologe, komercialiste, serviserje in montažerje ne terenu.

Zelo obetavno je tudi področje transporta, nabave in logistike, kjer ponujajo skoraj 170 delovnih mest. Kar nekaj delovnih mest pa je razpisanih tudi na področju prodaje in komerciale. 

Osrednjeslovenska regija z vidno prednostjo

Polovica vseh delovnih mest se ponuja v osrednjeslovenski regiji, to je več kot 500 delovnih mest. Sledijo ji gorenjska, podravska, savinjska, dolenjska in obalna regija.

Glede na sedanje razmere (prepovedano prehajanje iz občine v občino, karantena in ostali ukrepi) so nekateri delodajalci prilagodili svoje razgovore in jih lahko opravite kar prek telefona oz. videokonference. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije