POLETJE S SLOVENSKIMI NOVICAMI

Igrali mati in hči, zadel pa oče

Enega zadnjih nagradnih paketov smo odpeljali v Postojno, do družine Studnička. Prav jim bo prišel na podaljšanem koncu tedna v Strunjanu.
Fotografija: Metod Studnička z ženo Mojco in hčerko Ano FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
Metod Studnička z ženo Mojco in hčerko Ano FOTO: Špela Ankele

Enega zadnjih nagradnih paketov v igri Poletje smo te dni odpeljali v postojnsko Kidričevo naselje. Tam je sreča pomežiknila našemu dolgoletnemu naročniku Metodu Studnički. »Že vse od začetka, vse od osamosvojitve, sem zvest naročnik Slovenskih novic. Vaš časopis berem vsak dan. Ker sem športni navdušenec, začnem s športnimi stranmi. Nato se pomaknem proti črni kroniki in potem preberem še ekskluzivne novice na prvih nekaj straneh,« svoj jutranji ritual opiše sogovornik, ki je zadnjih devet let upokojenec.

Češke korenine

Vrsto let je bil kot strojnik zaposlen v ljubljanski tobačni tovarni, potem pa se je preselil v Postojno, kjer je upokojitev pričakal kot varnostnik. Nato pove nekaj o zanimivem priimku, ki ga nosi: »Čeprav ne znam besedice češko, imam češke korenine – moj praded je pred prvo svetovno vojno prišel v Slovenijo in tu spoznal svojo ženo, Slovenko. Ker imam sina Petra, ki živi v Ljubljani, se bo priimek Studnička nadaljeval.« Hčerka Ana, ki je ravno uspešno zaključila srednjo šolo, pa doda: »Meni je moj priimek tako všeč, da ga bom obdržala, tudi če se bom kdaj poročila.«

Naš naročnik je vse od začetka. FOTO: Špela Ankele
Naš naročnik je vse od začetka. FOTO: Špela Ankele
Ravno hčerka Ana, ki je skupaj z mamico Mojco vestno izpolnjevala kupončke v tiskanih Slovenskih novicah, je tista, zaradi katere smo proti Postojni usmerili avtomobil, poln lepih nagrad. Med drugim smo družini Studnička pripeljali pijače Dana in Radenska, tu je bila prekrasna Svilanitova brisača v rdeči barvi in zraven še kuhinjske krpe. V nagradni paket so vključeni tudi žar na oglje in set za žar, bon za nakup izdelkov Mesa Kamnik, komplet sredstev za sončenje Hawaiian Tropic, različni odtenki čipsa Chio, začimbe Kotanyi in sveženj poletnega branja založbe Učila – Felix.

Del nagrade bodo podarili sinu

Ko si je hčerka Ana ogledovala bogat poletni nagradni paket, je njeno oko obstalo ravno na zadnjem od naštetega, na knjigah: »Super, pri nas doma zelo radi čitamo.« Njen oče Metod pa doda, da bodo del nagradnega paketa obdržali v Postojni, del pa podarili Petru.

Ženski del družine se je najbolj razveselil poletnega branja. FOTO: Špela Ankele
Ženski del družine se je najbolj razveselil poletnega branja. FOTO: Špela Ankele

Medtem ko si z Ano in Metodom ogledujemo nagradni paket, se domov že vrne mamica oziroma žena Mojca. »Kako lepo, res neverjetna sreča. Brisača in kreme za sončenje nam bodo že kmalu prišle prav, saj gremo na morje za podaljšan konec tedna. V Strunjan, za turistične bone. In še vreme bo lepo,« je povedala in dodala: »Vsaka stvar, ki ste jo prinesli, nam bo prišla še kako prav. Enkrat v življenju dobiš tako veliko nagrado in mi si bomo ta dan vsekakor zapomnili.«

Mojca in Ana sta še povedali, da tudi onidve radi prebirata Slovenske novice – Mojci denimo je zelo všeč priloga Ona, Ana pa je dodala, da se zelo rada poglobi v križanke in tudi v branje člankov, ki jo zanimajo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije