Hudo se mudi z novimi zaposlitvami v javni upravi

Nekaj delovnih mest je razpisanih tudi zaradi prihajajočega predsednikovanja Slovenije Svetu EU.
Fotografija: Nekateri razpisi imajo nenavadno kratek rok za prijavo. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Nekateri razpisi imajo nenavadno kratek rok za prijavo. FOTO: Getty Images/istockphoto

V zadnjem času so v javni upravi razpisali številna prosta delovna mesta. Pri nekaterih v oči bodejo predvsem kratki roki za prijavo, saj so bili ponekod le tri (!) dni.

Tako je ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) razpisalo prosti delovni mesti VIŠJI SVETOVALEC v Ministrstvu za notranje zadeve, Službi za odnose z javnostmi – Predsedovanje Republike Slovenije Svetu EU 2021 ter KADROVIK V v Sekretariatu, Uradu za organizacijo in kadre, Službi za delovnopravne zadeve. Za slednje je treba imeti najmanj pol leta delovnih izkušenj, novega sodelavca pa iščejo za določen čas zaradi povečanega obsega dela do 30. decembra 2020. Datum objave je bil 25. februar, rok za prijavo pa tri dni. 
 
Preberite tudi:
Šarčevi so dobro poskrbeli zase: pol milijona odpravnin

Z zapolnitvijo omenjenih delovnih mest se očitno zelo mudi, pa tudi z zapolnitvami naslednjih delovnih mest, kjer smo prav tako opazili le tridnevni rok za prijavo:
– Direkcija Republike Slovenije za vode je objavila razpis za delovno mesto administrator V v Sektorju območja srednja Sava, v Uradu za upravljanje z vodami;
– Agencija Republike Slovenije za okolje za mesto svetovalec v Sektorju za kakovost voda, Uradu za varstvo okolja in narave; izbranega kandidata bodo zaposlili za določen čas s polnim delovnim časom do 30. decembra letos zaradi začasno povečanega obsega dela, »ki po svoji naravi traja določen čas in ga ni mogoče izvrševati z obstoječim številom zaposlenih javnih uslužbencev«, med drugim piše v razpisu;
– Urad Republike Slovenije za preprečevanje pranja denarja za mesto poslovni sekretar VII/1 v Uradu Republike Slovenije za preprečevanje pranja denarja; z izbranim kandidatom bo sklenjeno delovno razmerje za določen čas, zaradi začasno povečanega obsega dela, najdlje do 15. decembra letos, s poskusnim delom tri (3) mesece.

Slovensko predsedovanje EU v drugi polovici leta bo očitno poskrbelo za povečan obseg dela tudi na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, kjer so objavili razpis za višjega svetovalca v Službi za koordinacijo evropskih zadev, za določen čas, s polnim delovnim časom, za trajanja projekta »Predsedovanje Republike Slovenije Svetu Evropske unije 2021«, in sicer do 31. 3. 2022. Zainteresirani imajo prav tako samo tri dni časa za prijavo na razpis.

Ta teden se je trend razpisov s kratkim rokom za prijavo nadaljeval. Na ministrstvu za zunanje zadeve (MZZ) so tako 3. marca razpisali šest delovnih mesto za čas trajanja predsednikovanja Slovenije Svetu EU ter prosto delovno mesto za finančnika in delovodjo.



V času, ko bo s padcem vlade Marjana Šarca v kabinetih ministrov brez službe ostalo okoli 60 ljudi, več sodelavcev iščejo tudi na Direkciji RS za infrastrukturo (DRSI), ki deluje v okviru ministrstva za infrastrukturo. Iščejo višjega svetovalca v Sektorju za splošne zadevevišjega svetovalca v Oddelku za finance in javna naročilavišjega svetovalca v Službi za pravne in splošne zadeve, za opravljanje nalog v okviru projektov iz dogovorov za razvoj regij in dva višja svetovalca v Službi evropske zadeve in tehnično regulativo za opravljanje nalog v okviru projektov iz dogovorov za razvoj regij. Na MNZ sicer iščejo tudi ekonoma za prehrano in kuharja v počitniškem domu Na Skalci v Bohinju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije