Huda ura nad Slovenijo, padali tudi sodra in toča (FOTO)

Vozniki so na pomurki ustavljali vozila pod nadvozom.
Fotografija: FOTO: D. H., M. H.
Odpri galerijo
FOTO: D. H., M. H.

Potem ko je temperatura praktično prvič v letošnjem letu nad pomursko ravnico presegla 25 stopinj, je skrajni severovzhod prizadelo tudi prvo letošnje neurje. Še okoli 12.30 je bilo praktično vse Pomurje obsijano z močnim soncem, nekaj minut zatem pa se je odprlo nebo. In medtem ko je v večjem delu Pomurja le deževalo, pa je zlasti v 'kurji glavi' Slovenije, v občinah Turnišče, Velika Polana in Lendava, muhasto vreme s sodro in točo povzročilo prvo škodo, predvsem kmetovalcem, vrtnarjem, sadjarjem in najbrž tudi vinogradnikom.

FOTO: D. H., M. H.
FOTO: D. H., M. H.

FOTO: D. H., M. H.
FOTO: D. H., M. H.

Res je sicer, da tokrat niso poročali o hujših posledicah, vsekakor pa je bilo kar resno, kar potrjujejo tudi fotografije. Že po 15. uri so bila aktivirana tudi protitočna obramba, saj so vzletela letala z mariborskega letališča Edvarda Rusjana, delu Pomurja, zlasti radgonskemu območju, pa je pomagala tudi protitočna obramba z drugega brega reke Mure, iz Avstrije.

FOTO: D. H., M. H.
FOTO: D. H., M. H.

Največ toče je pred 15. uri padlo na območju treh omenjenih prekmurskih občin, še posebej v vaseh Brezovica, Velika Polana, Hotiza, Gomilice, Turnišče, pozneje pa je hud naliv s sodro in točo zajel tudi območje Gornje Radgone. Žal pa so zlasti vozniki poročali o vnovičnem neodgovornem vedenju nekaterih, ki so svoje jeklene konjičke skrivali pod nadvozi pomurske avtoceste, kar je ogrožalo druge udeležence v prometu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije