DEŽEVJE

FOTO in VIDEO: Huda noč: gasilci pomagali, a doživeli nesrečo

Močno deževje, močni sunki vetra in poplave so prizadeli tako rekoč vso državo. Nekatere prebivalce je ponoči zbudila sirena.
Fotografija: Fotografija je simbolična.  FOTO: PGD Cerklje
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična.  FOTO: PGD Cerklje

SELNICA OB DRAVI – Neprespana noč na torek, številne intervencije, poplavljene kleti, podrta drevesa in še mnoge druge nevšečnosti so tisto, s čimer so se soočali gasilci ter druge pristojne službe. 

Nemirno vreme se je namreč nadaljevalo, potem ko je v ponedeljkovih popoldanskih in večernih urah zajelo večji del Slovenije

V ponedeljek ob 22.58 so na cesti proti Duhu v občini Selnica ob Dravi gasilci PGD Selnica ob Dravi s cestišča odstranili šest podrtih dreves. Pri vračanju z intervencije se je na njihovo vozilo podrlo drevo. Poškodovanih ni bilo. Vozilo je nevozno in so ga čez noč pustili na kraju dogodka. Na pomoč so jim prišli gasilci PGD Slemen in PGD Ruše, ki so odstranili še deset podrtih dreves.

Ob 23.00 so v naselju Srednje, občina Maribor, gasilci GB Maribor razžagali šest podrtih dreves in jih odstranili s cestišča.

Ob 23.11 je v Sv. Duhu, občina Škofja Loka, meteorna voda zalila kleti petih stanovanjskih hiš. Gasilci PGD Virmaše - Sveti Duh so vodo izčrpali na štirih lokacijah.

Ob 23.30 je med Rakitovcem in Movražem v občini Koper sunek vetra podrl drevo. Gasilci PGD Rakitovec so drevo razžagali in ga odstranili s cestišča.

Ob 23.15 je na cesti Ribnica–Buje v občini Pivka zaradi močnega vetra padlo drevo čez cesto. Odstranili so ga gasilci PGD Košana.
 

Izpad elektrike

Ob 23.37 je na Koroški cesti na Ravnah na Koroškem zaradi izpada električne energije in zato nedelovanja črpalk meteorna voda poplavila prostore industrijskega objekta. Posredovali so poklicni gasilci KGZ Ravne na Koroškem. Iz prostorov so izčrpali okoli petdeset kubičnih metrov vode.

Ob 23.45 je na objektu podjetja na Koroški cesti, občina Ravne na Koroškem, veter odtrgal del strehe, ki je padla na transformatorsko postajo. Z nje so jo odstranili gasilci KGZ Ravne na Koroškem.

Ob 0.09 je na Tartinijevem trgu v Piranu voda začela zalivati vhode piranskega hotela. Posredovali so gasilci PGD Piran, ki so na vhode namestili 15 protipoplavnih vreč in tako preprečili vdor vode ter večjo materialno škodo.

Ob 0.35 so na cesti Trenta–Vršič, občina Bovec, gasilci iz PGD Bovec s cestišča odstranili več podrtih dreves, ki so zaprla cesto.

Ob 1.40 se je na cesto Ožbalt–Kapla, občina Podvelka, zaradi močnega vetra podrlo drevo in zaprlo cesto za ves promet. Delavci Cestnega podjetja Pomgrad iz Lenarta so ga razžagali in odstranili s cestišča ter sprostili promet.

Ob 3.04 je bila na kmetiji, naselje Podbrezje, občina Naklo, prekinjena dobava električne energije. Zaradi večje količine živine so zaprosili Elektro Gorenjske za priklop na elektro agregat.
 

Oglasila se je sirena

Ponoči je nekatere prebivalce prebudila sirena, ki je opozorila na nevarnost poplav. Po poročanju Radia Slovenija je regijski center za obveščanje Maribor s sireno prebivalce za jezom Melje opozoril nekaj pred 3. uro. Regijski center za obveščanje Slovenj Gradec pa je sporočili, da so na območju občine Dravograd opozorilno sireno sprožili ob 4.30.
 

Kako je v vašem kraju? Kakšne so razmere? Sporočite nam, pošljite fotografijo ali video. 



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije