OBALA NA NOGAH

Situacija je resna: na Obali zatulile sirene

Občine in komunalne službe so že dale brezplačno na razpolago protipoplavne vreče, prebivalce pa pozivajo k samozaščitnemu ravnanju.
Fotografija: Poplavljeni Piran. FOTO: Arso
Odpri galerijo
Poplavljeni Piran. FOTO: Arso

KOPER – Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso) je za danes izdala novo opozorilo pred poplavljanjem morja. Najvišja gladina morja ob plimi bo danes med 8. in 12. uro, ko lahko morje ponovno poplavi v večjem obsegu, predvidoma med 30 in 50 centimetri. Na mareografski postaji Koper višina morja v tem času lahko doseže 350 centimetrov.
Obala je v pripravljenosti. FOTO: Arso
Obala je v pripravljenosti. FOTO: Arso

V Izoli, ki je bila ob zadnjem izrednem plimovanju najbolj prizadeta, pričakujejo podoben obseg poplavljanja kot v torek zvečer. Tedaj je poplavilo predvsem območje ob starem mestnem jedru, pristojni pa so dobili okoli 30 klicev za pomoč pri prečrpavanju vode iz objektov.

Namestnik poveljnika izolske civilne zaščite Denis Udovič je v četrtek občane pozval k samozaščitnemu ravnanju za zavarovanje svojega premoženja. Tako v Izoli kot tudi v Piranu bodo brezplačno na voljo tudi protipoplavne vreče. Koprski regijski center za obveščanje je malo pred 8. uro zaradi visokega plimovanja sprožil sireno javnega alarmiranja v Piranu in v Izoli.

Visoko plimovanje morja v noči na sredo je najhuje prizadelo Izolo in Piran, skupno pa so gasilci opravili okoli 60 intervencij. Po podatkih Arsa je bila torkova višina morja na merilni postaji v Kopru s 373 centimetri najvišja od novembra 1969.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije