AFERA PRISLUHI

Glavna akterka zahteva umik poročila Knovsa o arbitražni aferi

Nekdanja slovenska agentka želi tudi opravičilo predsednika Knovsa Mateja Tonina. 
Fotografija: Simona Drenik Bavdek. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Simona Drenik Bavdek. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Nekdanja slovenska agentka v arbitraži o meji med Slovenijo in Hrvaško Simona Drenik Bavdek zahteva umik poročila komisije državnega za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) o prisluškovalni aferi, ki je obremenilo predvsem njo. Knovs je prekoračil svoje pristojnosti in kršil njene procesne pravice, je pojasnil njen odvetnik.
 

Zahteva opravičilo predsednika Knovsa


Drenikova zahteva od državnega zbora, da omenjenega poročila ne obravnava na decembrski seji in umakne javni del tega poročila s portala državnega zbora. Prav tako zahteva opravičilo predsednika Knovsa Mateja Tonina, ker da jo je hudo prizadel, je še pojasnil njen odvetnik Roman Završek.

Završek je pojasnil še, da bodo sprožili tožbo na upravnem sodišču in zahtevali sodno varstvo, če bo državni zbor nadaljeval obravnavo omenjenega poročila. Predsedniku državnega zbora Dejanu Židanu so zato predlagali, da poročilo umakne iz obravnave.

Žal je resnica za Drenikovo neprijetna, se je za TV Slovenija že odzval Tonin in se vprašal, ali »naj se opraviči, ker je govoril resnico«.

Kot je pojasnil odvetnik Drenikove, je po njihovem mnenju Knovs presegel svoja pooblastila, saj je pristojen za nadzor dela obveščevalnih in varnostnih služb, ne pa tudi navadnih državljanov.
 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije