VIL SE JE GOST ČRN DIM

Zapis gasilca: Pač, ker si Superman, Spiderman in Batman v isti osebi

Objavljeno 15. junij 2019 15.09 | Posodobljeno 15. junij 2019 15.21 | Piše: T. V.

Po napornem dnevu je odhitel gasit nevaren požar.

Požar v podjetju Fragmat. FOTO: Ljubo Vukelič, Občina Cerknica
LJUBLJANA – Ob silovitem požaru, ki je v četrtek zvečer izbruhnil v podjetju Fragmat v Podskrajniku, so ponovno najtežji del opravili gasilci, ki so se podali v boj s silovitimi ognjenimi zublji in črnim oblakom dima, ki ni dal slutiti nič dobrega.

Na terenu je bilo več kot 300 gasilcev, ki so ob klicu vse izpustili iz rok in odšli na pomoč. »Prve enote gasilcev so bile na kraju požara že šest minut po pozivu. Šest minut!« je zapisal gasilec Dušan in opisal, kako je bilo ob prejetem klicu. »Si predstavljaš ta prizor. Ob osmih zvečer sediš za mizo. Družinska večerja. Tvoja hči je vesela, ker se bliža konec šole. Žena te opozori, da je treba avto peljat na servis. Ti pa tam natepavaš makarone s tunino omako in grdo gledaš. Za tabo je naporen in težek dan na šihtu. Zapiska tvoj pozivnik. Pager. 15 sekund pozneje si v avtu. V natikačih, ker ni časa zavezovat vezalke na supergah. Minuto pozneje si v gasilskem domu. Dve minuti pozneje, v polni bojni gasilski opremi. Šest minut po pozivu, si že tam. Na kraju dogodka. Pač, ker si Superman, Spiderman in Batman v isti osebi.«

»Ko vas bo kdo naslednjič vprašal, kaj je za vas definicija hitrosti, učinkovitosti in organiziranosti jim lahko rečete: slovenski gasilci so definicija vsega tega. Vsa čast, fantje!« je pohvalil svoje kolege, gasilsko društvo PGD Bevke pa je ob zapisu dodalo, da je to zato, zaradi česar so gasilci gasilci.

image
Zapis gasilca. FOTO: posnetek zaslona
Deli s prijatelji