POPOLDANSKO SREČANJE KOALICIJE

Pivčeva ne bo odstopila, razrešitev predvidoma že naslednji teden

Dosedanjo kmetijsko ministrico bi lahko nasledil državni sekretar Jože Podgoršek.
Fotografija: Aleksandra Pivec
FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Aleksandra Pivec FOTO: Jože Suhadolnik

Začasni zastopnik Desusa Tomaž Gantar na popoldanskem koalicijskem srečanju ne pričakuje »nekih težav«. Obravnavali so namreč razmere po pozivu sveta Desusa k razrešitvi Aleksandre Pivec z mesta ministrice.

Na tem mestu bi jo lahko nasledil dosedanji državni sekretar Jože Podgoršek, ki ga Gantar ocenjuje kot primernega kandidata, ki »pozna razmere«.
 

Ne bo odstopila, sledi razrešitev v parlamentu


Kot je po srečanju povedal Gantar, pa Pivčeva ne bo odstopila, ampak naj bi jo razrešili v državnem zboru predvidoma naslednji teden. Predsednik vlade Janez Janša bo tako predlog razrešitve ministrice Aleksandre Pivec poslal na glasovanje v državni zbor. Koalicijski partnerji bodo razrešitev podprli, je poročala TV Slovenija. Do petka, ko bo kolegij pri predsedniku državnega zbora, bo znano, kdaj v prihodnjem tednu bo državni zbor glasoval o njeni razrešitvi, še poroča nacionalna televizija.


Preberite šePivčeva se jezi: diskreditacija in likvidacija
 

Bo Pivčevo nasledil Podgoršek? 


»Enostavno ne verjamem, da ne bi bil primeren. Gre za strokovnjaka, doktorja znanosti s tega področja, ne nazadnje aktivnega državnega sekretarja, ki pozna razmere,« je o Podgoršku dejal Gantar. Ocenjuje, da je poznavanje trenutnih razmer ključno za to, da bo delo na ministrstvu potekalo normalno in nemoteno.

Janša se je pred začetkom koalicijskega srečanja že pogovoril z ministrico, a v kabinetu predsednika vlade dogovora niso želeli razkriti, ker bo premier z njim najprej seznanil koalicijo.

Dogajanje v Desusu je sicer vidneje na očeh javnosti vse od sredine poletja, ko se je Pivčeva znašla pod očitki javnosti zaradi prepletanja službenih in zasebnih obveznosti ob njenih obiskih na Krasu in v Izoli. Ker je izgubila podporo poslanske skupine in sveta stranke, je odstopila kot predsednica Desusa, a doslej ostala podpredsednica vlade in kmetijska ministrica.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije