ZAPUSTIL LEVICO

Franc Trček se bo pridružil poslancem SD

Pred dnevi je zapustil Levico, zdaj se bo menda pridružil poslanski skupini Socialnih demokratov.
Fotografija: Franc Trček. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
Franc Trček. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

Poslanec Franc Trček, ki je pred dobrim tednom zapustil stranko Levica, se bo pridružil poslancem SD, so za STA potrdili v tej poslanski skupini, ki bo zdaj štela 11 poslancev. Po informacijah STA naj bi bilo več znanega v torek, ko bo predvidoma tudi izjava za javnost.

Po izvolitvi nove vlade pod vodstvom Janeza Janše se je Trček oglasil na facebooku. Sporočil je, da se poslavlja od stranke.

Takole je med drugim zapisal: »Hvala vsem v Levici za številne lepe in tudi manj lepe trenutke, ko sem v šestih letih prevečkrat videl, da so številni polni tovarištva na način, kot je SMC polna etike in morale. Zadnje pol leta sem v preštevilnih pogovorih tako z vodstvom stranke kot z vodstvom poslanske skupine kot tudi že obupano na Svetu stranke, neuspešno poskušal doseči, da se Levica zresni. Če me njen koordinator namesto tega, da bi mi prisluhnil ob številnih 'revolucionarnih' infantilizmih članov PS, podi, 'te' pa grem. In ne gre za neko mojo dnevno kaprico, gre za predolgo butanje z glavo ob zid strankine oligarhije in njih samovšečnosti. Levici želim vse dobro na njeni poti, predvsem pa uspešno odraščanje. Glede kritike Ivana Janeza Janše, ki jo je danes podal Matej, se seveda strinjam. Še bolj se strinjam z Ljudmilo, da smo dosegli moralno dno slovenske politike.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije