SPREMENJEN PROMETNI REŽIM

FOTO: Zapora v Ljubljani. Takole so se vozniki zjutraj cijazili

Objavljeno 06. december 2018 12.22 | Posodobljeno 06. december 2018 12.22 | Piše: N. Č., STA

Do sobote bo zaradi del delna zapora na Celovški cesti.

Zapora Celovške ceste. FOTO: Jože Suhadolnik
LJUBLJANA – Zaradi rekonstrukcije cestišča in obnove vročevoda bodo danes v Ljubljani delno zaprli Celovško cesto pri križišču z Drenikovo ulico. Promet bo do predvidoma sobote potekal le po enem pasu v vsako smer, so sporočili iz Mestne občina Ljubljana.

image
Prometna gneča na Celovšški cesti. FOTO: Roman ŠŠipić, Delo

Zaradi zagotavljanja večje pretočnosti križišča vozniki, ki bodo prihajali iz smeri središča mesta, ne bodo mogli zaviti na ulico Na Jami. Obvoz bo mogoč po Šišenski in Vodnikovi cesti, so zapisali.

Do zapore prihaja v okviru projekta preureditve Drenikove ulice med križiščema s Celovško cesto in z Verovškovo ulico, ki je stekla 18. oktobra. Ureditev Drenikove ulice na odseku, kjer trenutno ni površin za kolesarje, med drugim predvideva dvignjen prostor za kolesarje in pešce. Po koncu preureditve bodo razširjeni pločniki, tako da bo na njih več prostora za pešce in kolesarje, ki bodo po prenovi delili skupno površino, vozni pasovi pa bodo nekoliko ožji.

image
Zapora Celovške ceste. FOTO: Jože Suhadolnik

Poleg prenove ulice ter ureditve površin za kolesarje in pešce Energetika Ljubljana izvaja tudi prenovo plinovodnega in vročevodnega omrežja med Maurerjevo ulico in Celovško cesto.

image
Zapora Celovške ceste. FOTO: Jože Suhadolnik

Dela naj bi bila po prvotnih načrtih zaključena do 10. decembra, izvaja jih družba Prenova - gradbenik, vrednost vseh del je skoraj 2,7 milijona evrov brez DDV.
Deli s prijatelji