PRAZNIČNO VZDUŠJE

FOTO: Večtisočglava množica ljudi pričakala prižig lučk

V prestolnici se začenja veseli december.
Fotografija: Prižiganje novoletnih lučk v Ljubljani. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Prižiganje novoletnih lučk v Ljubljani. FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA – S tradicionalnim prižigom lučk (video si oglejte na tej povezavi) se je v Ljubljani začelo obdobje prazničnih decembrskih prireditev. Na področju okrasitve in programa obiskovalce letos čaka nekaj novosti, je bilo mogoče slišati na predstavitvi. 

Prižiganje novoletnih lučk v Ljubljani. FOTO: Leon Vidic, Delo
Prižiganje novoletnih lučk v Ljubljani. FOTO: Leon Vidic, Delo
Novost pri okrasitvi predstavljata dve novi smreki. Ena je postavljena na Mali ulici, pred mestnim igriščem, druga pa na Slovenski cesti, v križišču s Trdinovo ulico. Dopolnitve je bila deležna tudi svetlobna okrasitev. Dodanih je namreč 50 svetlobnih zvezdic. Letošnja svetlobna okrasitev se imenuje Zbliževanja in je delo umetnika Zmaga Modica. Novost pri osvetljavi je tudi svetlobna povezava Breg–Gallusovo nabrežje prek Ljubljanice.


Novost v programu prireditev predstavljajo vikend delavnice za otroke, ki bodo potekale na Križevniški ulici od 1. do vključno 23. decembra. Tako kot vsako leto bo v Ljubljani organizirano tudi tradicionalno silvestrovanje za najmlajše, in sicer ob 16. uri. Tradicionalni del programa pa ostajajo Miklavžev sejem in sprevod, sprevodi Dedka mraza, Čarobni gozd in glasbeni program na ljubljanskih trgih.

Silvestrovanje na prostem bo letos potekalo na štirih lokacijah, ob polnoči pa bo mesto razsvetlil petminutni ognjemet z grajskega griča. V primeru slabega vremena bo ognjemet zvočni z nizko letečimi raketami.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije