VREME

FOTO: Dele Slovenije je pobelilo

Na severu države so težave z meteorno vodo.
Fotografija: Toča v okolici Ljubljane. FOTO: Bralka poročevalka
Odpri galerijo
Toča v okolici Ljubljane. FOTO: Bralka poročevalka

LJUBLJANA – Napovedi vremenoslovcev so se uresničile, Slovenijo je zajelo deževje, o težavah z meteorno vodo pa poročajo s severovzhoda države.

Ob 13.36 je na cesti Mežica–Črna na Koroškem v naselju Breg meteorna voda zalila del cestišča. Posredovali so dežurni delavci cestnega podjetja VOC Celje ter odvečno vodo odstranili in očistili cestišče. Že ob 13.20 je meteorna voda poplavila kletne prostore stanovanjske stavbe na Cvetlični ulici v Slivnici pri Mariboru v občini Hoče - Slivnica. Izčrpali so jo gasilci PGE Maribor in PGD Hotinja vas, delavci komunalnega podjetja pa so počistili kanalizacijski kanal, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Bralka iz Kamnice pri Dolu pri Ljubljani nam je sporočila, da je pri njih malo po 16. uri padala toča.
Toča v okolici Ljubljane. FOTO: Bralka poročevalka
Toča v okolici Ljubljane. FOTO: Bralka poročevalka


Toča je pobelila tudi dele Dolenjske. O sodri in manjši toči poročajo iz okolice Novega mesta. »Tudi na Polani pod Lisco je padala toča, kar v aprilu ni nič nenavadnega,« nam je sporočil bralec Emil.
 

Tudi pri vas močno pada dež ali celo toča? Pošljite nam fotografijo.



Pri Agenciji RS za okolje (Arso) napovedujejo, da bo dež ponoči postopno povsod ponehal. Jutri bo sprva oblačno, čez dan se bo delno razjasnilo. Jutranje temperature bodo od 2 do 7 stopinj Celzija. Čez dan bo pretežno oblačno, sredi dneva in popoldne se bo predvsem ob morju in v južni Sloveniji delno razjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 18, na severozahodu okoli 10 stopinj.

V nedeljo bo sprva delno jasno, čez dan pa bo oblačnost od juga naraščala. Sredi dneva bo v južnih krajih pričelo deževati, popoldne pa se bo dež razširil nad večji del Slovenije. V ponedeljek in torek bo pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije