VANDALIZEM

FOTO: Uničeni spomeniki po Ljubljani: Zločinci diktatorski!

Neznanci so popisali šest spomenikov.
Fotografija: Neznanci so uničevali spomenike po Ljubljani. FOTO: Igor Mali 
Odpri galerijo
Neznanci so uničevali spomenike po Ljubljani. FOTO: Igor Mali 

LJUBLJANA – Neznani storilci so ponoči oskrunili spomenike po Ljubljani. Policijska uprava Ljubljana je bila danes zjutraj obveščena o poškodovanju spomenikov na območju mesta Ljubljana.

Po do zdaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ob ogledu je znano, da so neznane osebe popisale šest spomenikov na različnih lokacijah po Ljubljani - na Trgu republike, pred Gimnazijo Vič, v Rožni dolini in za Cankarjevim domom. Policisti o dogodkih še zbirajo obvestila in opravljajo oglede krajev dejanj. 

Napad na spominska obeležja se je tako zgodil tudi v Rožni dolini. Tam so se, prav tako z oranžno barvo, lotili spomenika Toniju Mrlaku, pilotu helikopterja, ki je bil nad Rožno dolino sestreljen med osamosvojitveno vojno. 

Incident je na facebooku že komentiral Milan Brglez»Vsebina grafitov kaže, da ne gre samo za vandalizem, ampak za spodbujanje nestrpnosti in sovraštva.V Sloveniji ni in ne sme biti prostora za kakršnokoli obliko nestrpnosti. Pristojne pozivam, da dogodke raziščejo ter skušajo storiti vse, da se podobni dogodki na kateremkoli spomeniku naše preteklosti in družbe ne bi ponovili.«

Policisti o poškodovanjih še zbirajo obvestila, v vseh primerih je bilo o poškodovanju obveščeno tožilstvo. V zvezi navedenega poteka predkazenski postopek zaradi sumov storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja.

Več v jutrišnji tiskani izdaji, kjer bomo objavili tudi galerijo fotografij.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije