PRAVA ZIMA

FOTO: Udarilo je tudi pri nas, najhujše še prihaja

Jutri do 11 stopinj Celzija, nato se bo shladilo.
Fotografija: Cesta Rateče–Planica. FOTO: Dars
Odpri galerijo
Cesta Rateče–Planica. FOTO: Dars

KRANJSKA GORA – Na severozahodu Slovenije so se prebivalci zbudili v zasneženo jutro. Nekaj snega, ki zadnji teden zasipa naše severne sosede, je zapadlo tudi pri nas.

Največ, okoli pet centimetrov, so ga izmerili v okolici Kranjske Gore. Še več naj bi ga v višjih predelih Slovenije padlo v četrtek in petek, ko bodo padavine zajele Slovenijo, ​naslednji teden pa naj bi nekaj snega videli tudi po nižinah. Takrat naj bi se snežna odeja v višjih legah kar okrepila, koliko pa ga bo po nižinah, vremenoslovci še niso mogli povedati.

Količina padavin v zadnjih 12 urah. FOTO: Arso
Količina padavin v zadnjih 12 urah. FOTO: Arso


Danes bo sicer po večini sončno, občasno je lahko nekaj več oblačnosti predvsem na severu in severovzhodu. Dopoldne bo na severu še pihal okrepljen severni veter, popoldne pa bo ponekod zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 8, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

V sredo bo precej sončno, čez dan bo na Primorskem oblačnost naraščala. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od –6 do 2, najvišje dnevne od 5 do 11 stopinj Celzija.

V četrtek bo pretežno oblačno. Sončna obdobja bodo na vzhodu, kjer bo po večini suho, drugod bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik. V petek bo oblačno s padavinami, ki jih bo več na zahodu. Meja sneženja se bo postopno spustila do nižin, saj se bo ohladilo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije