NESTANOVITNO VREME

FOTO: To so posledice včerajšnjega neurja, danes pa napovedujejo ...

Sredino neurje po državi povzročilo nekaj nevšečnosti.
Fotografija: Toča je ponoči ob močni in zelo eksplozivni nevihti ponekod v Prekmurju uničevala pridelke. FOTO: facebook.com/stormchasersslovenija
Odpri galerijo
Toča je ponoči ob močni in zelo eksplozivni nevihti ponekod v Prekmurju uničevala pridelke. FOTO: facebook.com/stormchasersslovenija

LJUBLJANA – Sredino neurje je predvsem v Prekmurju, na Dolenjskem in Notranjskem povzročilo nekaj nevšečnosti.

Meteorna voda je zalila več objektov v Beltincih, Odrancih, Črenšovcih, Puconcih in Kočevju.

Na Vrhniki je veter prevrnil nekaj šotorov na prireditvi, v Turnišču pa je voda zalila ulico, poroča uprave za zaščito in reševanje.

V Beltincih so gasilci posredovali tudi pri prekrivanju streh dveh objektov, ki ju je v neurju razkrilo.

V Turnišču je voda na ulici Pod Logom začela naraščati zaradi izpada električne energije v čistilni napravi. Tamkajšnji prostovoljni gasilci so s prečrpavanjem vode do ponovne vzpostavitve dotoka energije preprečili zalivanje stanovanjskih hiš.





Kako bo vreme danes?

Agencija RS za okolje za danes napoveduje delno jasno vreme s spremenljivo oblačnostjo, vendar pa se lahko popoldne in zvečer zlasti v zahodnih in severnih krajih še pojavi kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 28, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.

V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, ki se bodo čez dan od severa razširile nad večji del Slovenije. Prehodno bo zapihal severni do severovzhodni veter. Nekoliko se bo ohladilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, na Primorskem do 22, najvišje dnevne na severozahodu okoli 20, drugod od 22 do 27, na Primorskem okoli 29 stopinj Celzija.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije