GANLJIVO

FOTO: To je slovenski oče naredil za svojo avtistično hčerko Najo

Naja zaradi nevrološke motnje ne more govoriti. Da bi njeno besedo ponesel v svet, se je Alen Kambič odločil za prelepo gesto.
Fotografija: Alen s hčerko Najo. FOTO: Osebni Arhiv
Odpri galerijo
Alen s hčerko Najo. FOTO: Osebni Arhiv

ČRNOMELJ – Slovenski podjetnik in lastnik enega od prevoznih podjetij Alen Kambič je oče dveh otrok, a je zaradi narave svojega dela velikokrat odsoten od doma. Njegovi kolegi so ga na družbenem omrežju pohvalili, kako se je poklonil hčerki, ki trpi za nevrološko razvojno motnjo, zaradi katere bo le s težavo videla toliko sveta, kot ga je že njen oče.

Morda ste na cesti že opazili tovornjak, ki ima na kabini črno-belo fotografijo deklice z dvema čopkoma in z lasnimi sponkami, spodaj pa podpis: »Vsi smo posebni, podajmo si roko.« Na fotografiji je, kot nam je pojasnil Kambič, njegova sedemletna hčerka Naja, ki ima eno od vrst avtizma.

Naji je s trdim delom uspelo stopiti na noge. Starši se trudijo, da bi sedemletnica še spregovorila. FOTO: osebni arhiv
Naji je s trdim delom uspelo stopiti na noge. Starši se trudijo, da bi sedemletnica še spregovorila. FOTO: osebni arhiv

»Zdravniki so rekli, da ne bo nikoli hodila in govorila. Z veliko truda smo jo vozili okrog terapevtov po Sloveniji in drugih državah in smo jo z določenimi terapijami postavili na noge in zdaj hodi. Govori še ne in delamo tudi na tem, da nekega dne še spregovori,« je za Slovenske novice pojasnil oče Kambič. Ker deklica ne more govoriti in se izražati, je polepljen tovornjak z dekličino podobo naredil njej v čast, da potuje po Evropi in »da se jo vidi v svetu«.

Kambič pa ni skrben le do svojih otrok. Kot nam je zaupal, je njegovo podjetje redni sponzor oziroma donator organizacijam, ki zbirajo denar za otroke s posebnimi potrebami. »Prav tako smo pomagali odpreti vrtec za otroke s posebnimi potrebami v Črnomlju, ki smo mu podarili opremo in igrala. Neki družini smo tudi kupili osebni avto, da lahko vozijo otroka v šolo s posebnimi potrebami,« našteva Kambič, ki, kot kaže, ni le dober oče, mož in someščan, temveč tudi pohvale vreden direktor.

Vozniki so ga pohvalili, da je odličen šef, ter njemu in hčerki zaželeli veliko zdravja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije