LEPOTNO TEKMOVANJE

FOTO: To je miss Slovenije 2019

Slovenijo bo 14. decembra na 69. lepotnem izboru za miss sveta v Londonu zastopala Špela Alič.
Fotografija: Miss Slovenije 2019 Špela Alič, 1. spremljevalka Tinkara Smolar, 2. spremljevalka Leja Plut, Miss osebnosti Lucija Lampret, Miss Slovenskih novic Leja Kovač, Ambasadorka More Than Beauty, Špela Šolaja. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Miss Slovenije 2019 Špela Alič, 1. spremljevalka Tinkara Smolar, 2. spremljevalka Leja Plut, Miss osebnosti Lucija Lampret, Miss Slovenskih novic Leja Kovač, Ambasadorka More Than Beauty, Špela Šolaja. FOTO: Marko Feist

ČRNOMELJ – V kulturnem domu Črnomelj so okronali novo miss Slovenije za miss sveta. Lara Kalanj je lepotno krono, ki jo krasi zasavski premog, predala Špeli Alič. Za njo sta se zvrstili prva spremljevalka Tinkara Smolar in druga spremljevalka Leja Plut. Lucija Lampret je postala miss osebnosti, miss Tosame pa Špela Alič.
Za laskavi naziv se je v finalnem izboru potegovalo 15 kandidatk. FOTO: Grega Eržen
Za laskavi naziv se je v finalnem izboru potegovalo 15 kandidatk. FOTO: Grega Eržen

Med osem superfinalistk so se sicer uvrstile Lana Mikec, Leja Plut, Lucija Lampreht, Eva Kosi, Leja Kovač, Špela Alič, Tinkara Smolar in Špela Šolaja. V superfinalu so dekleta morala odgovarjati na vprašanja članov žirije, najbolj pa jih je z lepoto in odgovori prepričala Aličeva.


22-letna Špela Alič prihaja iz okolice Tržiča. Pravi, da je družabna, energična, iskrena in komunikativna ter odgovorna oseba, ki na življenje vedno gleda optimistično in s trdim delom, vztrajnostjo in ljubeznijo do sočloveka dosega svoje življenjske cilje. »Zaradi vsega naštetega me je pot pripeljala do študija socialnega dela, kjer sem odkrila življenjsko poslanstvo, to je postati psihoterapevtka. Ker se zavedam, da je za ta poklic potrebna močna osebnost, je projekt Miss Slovenije eden od pomembnih korakov na moji poti, ki mi je že pomagal in mi še vedno pomaga pri premagovanju lastnih strahov in pri osebnostni rasti. Zavedam se, da kot finalistka Miss Slovenije ne morem spremeniti sveta, lahko pa prispevam delček k mozaiku boljšega jutri.«


Tekmovalke so se žiriji in občinstvu predstavile v treh izhodih, premierno pa so predstavile oblačila ekskluzivne blagovne znamke More Than Beauty.

Večer, ki ga je povezovala Maja Zupan, miss Slovenije 2017, je tako prinesel krono Špeli Alič, ki bo Slovenijo zastopala na 69. lepotnem izboru za miss sveta v Londonu. Od lente se je v čustvenem govoru, s solzami v očeh, poslovila miss Slovenije 18-letna Lara Kalanj. »Ponosna in hvaležna sem nase nase in na ekipo, ki me je nesebično podpira. Če tega ne doživite, ne morete razumeti čustev, ki me obhajajo.« Svoji naslednici je svetovala, »naj bo pristna in naj se ne ozira na negativne komentarje«.
 

Leja Kovač je miss Slovenskih novic

Leja Kovač. FOTO: Grega Eržen
Leja Kovač. FOTO: Grega Eržen

Poleg miss Slovenije so v Črnomlju okronali tudi novo miss Slovenskih novic, ki ste jo z glasovanjem tudi letos izbirali naši bralci. To je postala Leja Kovač.

Preberite še:

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije