ZDRAVSTVENI SISTEM

FOTO: Tako zdravniki smešijo ministra Fakina

Mladi zdravniki so ogorčeni nad ministrovimi izjavami.
Fotografija: Samo Fakin. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Samo Fakin. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

LJUBLJANA – Izjave ministra za zdravje Sama Fakina, da razmere v zdravstvu niso kritične, odmevajo ne le v ušesih sindikata Praktik.um,  zdravnikov družinske medicine, temveč tudi v skupini Mladih zdravnikov Slovenije. Ti na spletnih omrežjih aktivno opozarjajo na anomalije v zdravstvu.


Tako brez dlake na jeziku javno sporočajo: »Zato, dragi Slovenci, razmislite. Primarni namen tega javnega sistema ni vaše boljše zdravje, kot vam govorijo leve stranke, pač pa vzdrževanje korupcijske verige prek nabave medicinskega materiala, aparatur in gradnje zdravstvenih objektov. V zdravstvu ni nič drugače, kot je bilo pri avtocestnem križu in pri Tešu. Zapomnite si, vrhunska medicina in korupcija nikoli ne gresta z roko v roki, saj vrhunsko medicino pogojuje ravno denar, ki ga pokrade korupcijska veriga, skrita za frazo o javnem zdravstvu.«


Potem ko je minister dejal, da številke govorijo, da je vse v najlepšem redu oziroma, da problemov ni, kot so njegovo izjavo ponazorili v Praktik.umu, so se v zadnjih dneh razjezili tudi Mladi zdravniki Slovenije in slikovito ponazorili primerjavo med njihovim in ministrovim dojemanjem razmer v zdravstvu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije