KJE JE POMLAD?

FOTO: Sneg napovedan tudi še za naslednje dni

Zimi se nikamor ne mudi.
Fotografija: Zimske razmere na Predelu. FOTO: Dars
Odpri galerijo
Zimske razmere na Predelu. FOTO: Dars

LJUBLJANA – Ponekod po Sloveniji vladajo skoraj zimske razmere. Predvsem v severnih krajih ob nizkih temperaturah in novozapadlem snegu ni niti sledu o pomladi.



Danes bo oblačno in megleno, še bo rahlo do zmerno snežilo. Padavine bodo zvečer oslabele. Meja sneženja bo dopoldne še na okoli 800 metrih, popoldne pa se bo dvignila na okoli 1300 metrov. Zapade lahko še od pet do 10 centimetrov snega, ki ga bo več v vzhodnem delu naših gora. Pihal bo zmeren severovzhodni veter. Hladno bo.

Zaradi snega na prometnoinformacijskem centru priporočajo zimsko opremo čez prelaz Ljubelj ter Predel. Verige so obvezne na prelazu Jezerski vrh na avstrijski strani, Vršič pa je prevozen le za osebna vozila z verigami.



V četrtek bo še vedno pretežno oblačno in pogosto megleno. Predvsem sredi dneva in popoldne se bodo pojavljale krajevne plohe. Otoplilo se bo, meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 1800 metrov. Veter bo oslabel.

V petek bo sprva precej jasno, čez dan pa spremenljivo oblačno, tu in tam bo še kakšna manjša ploha. Meja ledišča se bo dvignila na nadmorsko višino okoli 2400 metrov.

V soboto bo spet bolj oblačno in megleno, popoldne bodo pogoste padavine. Meja sneženja bo nad 2200 metri. Veter se bo nekoliko okrepil.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije