FOTO: To je notranjost letala, s katerim je Kris odletel v Ameriko

Vrednost rabljenih letal takega tipa je od 12 do 20 milijonov evrov.
Fotografija: Letalo, ki je Krisa in družino popeljalo v ZDA. FOTO: T. B.
Odpri galerijo
Letalo, ki je Krisa in družino popeljalo v ZDA. FOTO: T. B.

ZGORNJI BRNIK – Mali Kris je že prispel v ZDA, kjer bo prejel 2,1 milijona evrov vredno zdravilo. Na pot je odšel z letalom, ki mu ga je odstopil srbski poslovnež Miodrag Kostić

Po sedmih urah je družina pristala v kanadskem Goose Bayu, nato pa jih je čakal še sedemurni let proti Los Angelesu. Javne evidence kažejo, da je letalo v Slovenijo iz Beograda prispelo že v torek popoldne, za pot do Brnika pa je potrebovalo pičlih 52 minut. Po besedah poznavalcev ura letenja z letalom tipa Gulfstream G450 stane 4.000 evrov, do Los Angelesa, kamor gre Kris po boljšo prihodnost, bodo leteli približno 14 ur. Letalo se bo vmes vrnilo, nato pa bo po Krisa ponovno odletelo in ga pripeljalo domov. Če ocenimo čez palec, bo dvakratna pot tja in nazaj (Kris bo seveda ostal v Ameriki), stala okoli 224.000 evrov.

Letalo, s katerim bo letel Kris, je glede na ponudbo rabljenih letal enakega tipa, ki smo jo našli v spletnem katalogu Aircraft Exchange, vredno od dobrih 12 milijonov evrov do nekaj manj kot 20. Trenutno imajo v bazi 19 modelov. Kostićevo je bilo, tako kažejo javne evidence, izdelano leta 2013, v dobrih 12 metrov dolgi in 2,2 metra široki kabini pa se lahko namesti največ 13 potnikov. Ti lahko počivajo v udobnih foteljih, na trosedu, v specifikaciji pa navajajo tudi, da lahko na letalu spi pet oseb. Letalo upravlja Elit Avia.

Notranjost letala. FOTO: Elitavia.com
Notranjost letala. FOTO: Elitavia.com

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije