ZASKRBLJENI

FOTO: Ptuj je pod vodo!

Objavljeno 07. julij 2019 17.55 | Posodobljeno 07. julij 2019 21.15 | Piše: N. Č.
Ključne besede: neurje Ptuj

Mnoge ulice in trgi so pod vodo.

Utrinki s Ptuja. FOTO: Bralci poročevalci
PTUJ – Neurje, ki se je razbesnelo nad Slovenijo, je najbolj udarilo na Ptuju. Bralci poročevalci so nas zasuli s fotografijami, ki pričajo o hudih vremenskih nevšečnostih. Poplavljeno je središče mesta, nekatere ulice, trgi, garažne hiše ... Veter, ki je ponekod podiral drevesa in lomil veje, je odtrgal tudi del strehe na enem od stanovanjskih blokov.

Iz Centra za obveščanje Republike Slovenije poročajo o 102 izrednih dogodkih, seznam intervencij je temu ustrezno dolg. Kot so sporočili, je bilo najhujše v občinah Zagorje ob Savi, Rogatec in Rogaška Slatina. Poplavljali sta reki Medija in Sotla. Meteorna voda je zalivala večinoma kletne prostore objektov ter poplavila nekaj odsekov cest in podvozov. V nekaj primerih so se sprožili zemeljski plazovi.
image
Utrinki s Ptuja. FOTO: Bralec poročevalec

Do noči bo predvidoma nastalo še več posameznih neviht, predvidoma z manjšo intenzivnostjo.

Prilagodite hitrost in način vožnje!

Pri prometnoinformacijskem centru za državne ceste opozarjajo, da promet ponekod po državi ovirajo močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra, lahko tudi večja količina vode na cesti.

Voznike opozarjajo, naj prilagodijo hitrost in način vožnje danim razmeram. V primeru slabše vidljivosti naj prižgejo luči. Znova opozarjajo tudi, da je ustavljanje vozil pod nadvozi in v predorih nevarno in prepovedano.
image
Posledice neurja na Ptuju. FOTO: Bralec poročevalec

image
Posledice neurja na Ptuju. FOTO: Bralec poročevalec

image
Dež je zalil hodnik bloka. FOTO: Bralka poročevalka
Povezane vsebine
Deli s prijatelji