DOBRODELNOST

FOTO: Prepevali so za gasilce

Obiskovalci 10. dobrodelnega koncerta v Domžalah so z nakupom vstopnice prispevali v sklad za socialno ogrožene družine prostovoljnih gasilcev.
Fotografija: Pevka Tanja Žagar in humorist Franci Podbrežnik - Solčavski Foto: Vido Repanšek
Odpri galerijo
Pevka Tanja Žagar in humorist Franci Podbrežnik - Solčavski Foto: Vido Repanšek

Športna dvorana v Domžalah je gostila že deseti dobrodelni gasilski koncert, ki ga vsako leto v oktobru, mesecu požarne varnosti, organizirata Gasilska zveza Domžale in občina Domžale. Jubilejni koncert je tudi tokrat postregel s pestrim zabavnim programom, za kar so poskrbeli številni glasbeni gostje in drugi nastopajoči. Obiskovalci so z nakupom vstopnice prispevali v sklad za socialno ogrožene družine prostovoljnih gasilcev in s tem pokazali, da jim ni vseeno za družbo, v kateri živimo, in za njene posameznike.

Odpovedali so se honorarju

Letošnji dobrodelni gasilski koncert je bil v znamenju jubileja in tudi tega, da so ga Domžalčani in drugi obiskovalci vzeli za svojega in tudi tako izkazujejo spoštovanje do gasilcev in njihovih družin. Prostovoljni gasilci in njihove družine imajo namreč prav tako finančne težave in probleme, ki jih le s svojimi dobrimi dejanji žal ne morejo rešiti. Z organizacijo in udeležbo na vsakoletnem koncertu vedno znova dokazujejo, da jim ni vseeno za sočloveka. Za človeka z veliko začetnico, ki se, ko zasliši klic na pomoč, takoj odzove in pomaga.

Poklicni gasilci CZR imajo svoj zbor. Foto: Vido Repanšek
Poklicni gasilci CZR imajo svoj zbor. Foto: Vido Repanšek
Koncert je znova polepšal večer številnim obiskovalcem. Da se je na odru ves čas kaj dogajalo, so poskrbeli številni nastopajoči, ki so se odpovedali honorarju in tako tudi sami pokazali podporo gasilcem in gasilstvu. Za veselo razpoloženje in zabaven večer so poskrbeli Tanja Žagar, Vili Resnik, skupina Calypso, Ansambel Vihar, Veseli Dolenjci, Ansambel Zeme, klapa Koprivnica, moški pevski zbor CZR Domžale in Godba Domžale. Program je povezovala Barbara Božič, za pravo mero humorja pa je poskrbel Franci Podbrežnik - Solčavski.

Tudi Veseli Dolenjci so bili dobrodelni. Foto: Vido Repanšek
Tudi Veseli Dolenjci so bili dobrodelni. Foto: Vido Repanšek
V uvodu je vse zbrane pozdravila in nagovorila predsednica Gasilske zveze Domžale Marjeta Kristan, dejala je, da jo veseli, da so se zbrali že desetič zapovrstjo: »Plemenita ideja takratnega predsednika Gasilske zveze Domžale tovariša Rajka Novaka in njegove žene Mirjam, da bi kaj naredili tudi za naše gasilce in njihove družine, kadar se znajdejo v stiski, je pripeljala do izvedbe prvega dobrodelnega gasilskega koncerta. Pa vendarle se takrat nismo ustavili samo pri številki ena, saj je bil od prve izvedbe v nadaljevanju redno na sporedu vsako leto. Vse do današnjega večera, ko praznujemo jubilejnega desetega.«

Ansambel Vihar na domžalskem odru Foto: Vido Repanšek
Ansambel Vihar na domžalskem odru Foto: Vido Repanšek
Kristanova je še dejala, da so bili ves čas na pravi poti, saj jih je na tej prireditvi iz leta v leto več: »To je predvsem zaradi tega, ker so gasilski koncert poleg njih za svojega vzeli številni prijatelji in podporniki. Med njimi so številni glasbeniki in drugi nastopajoči, ki so se odpovedali honorarju in nam polepšali večere, ter številni pokrovitelji, ki nam že vsa leta zvesto stojijo ob strani. Ne nazadnje tudi vi, spoštovane obiskovalke in obiskovalci, ki vam ni vseeno za družbo, v kateri živimo, in predvsem za njene posameznike. Hvala prav vsakemu posebej med vami!«

Pomagali so petim

Zaigrala je Godba Domžale. Foto: Vido Repanšek
Zaigrala je Godba Domžale. Foto: Vido Repanšek
»Tudi prostovoljnim gasilcem je treba, kadar so v stiski, priskočiti na pomoč. Ne le z našimi rokami in materialom, ampak tudi z določenimi finančnimi sredstvi,« je poudarila predsednica. Do zdaj so imeli pet primerov, ko so priskočili na pomoč s tako zbranimi sredstvi, ki se zbirajo na posebnem računu. Podeljujejo se po pravilniku, ki natančno določa kriterije, pogoje in postopke, na podlagi katerih lahko hitro pripravijo predlog za morebitno potrebno pomoč. Na posebnem računu je trenutno 35.210 evrov.

Marjeta Kristan se je v imenu Gasilske zveze Domžale zahvalila vsem, ki sodelujejo pri organizaciji dobrodelnega koncerta, to so nastopajoči in pokrovitelji, in vsem, ki so z nakupom vstopnic prispevali v sklad za pomoč gasilcem in njihovih družin. S posebnimi priznanji se je zahvalila Mirjam in Rajku Novaku ter Vidu Repanšku in Stanku Grčarju, ki že vsa leta prizadevno skrbita za organizacijo.

Dvorana je zapela gasilsko himno. Foto: Vido Repanšek
Dvorana je zapela gasilsko himno. Foto: Vido Repanšek

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije