ZAPOSLOVANJE

FOTO: Janša zaposlil novo dekle poslanca SDS

Partnerica Žana Mahniča je dobila službo v parlamentu.
Fotografija: Žan Mahnič in Katja Palčnik. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Žan Mahnič in Katja Palčnik. FOTO: Facebook

LJUBLJANA – Slovenija je majhna država in hitro se sklene krog poznanstev. Vsakdo nekoga pozna in to je včasih ključni element pri zaposlovanju, kot se je večkrat pokazalo tudi v državni politiki. Pred kratkim je evropska poslanka Tanja Fajon kot svojo asistentko v Bruslju zaposlila hčer vodje poslancev SD Matjaža Hana Špelo. Nekdanji generalni sekretar največje vladne stranke LMŠ Brane Kralj je moral odstopiti (zgolj?) zaradi poskusa posredovanja službe. A drugačen razplet bo, kot kaže, pri zaposlitvi dekleta poslanca SDS in predsednika podmladka Žana Mahniča. Zanjo se je služba našla v parlamentu, predsednik stranke SDS Janez Janša pa v njeni zaposlitvi ne vidi nič spornega. Zakaj?

V začetku meseca so po pisanju Reporterja v državnem zboru zaposlili Mahničevo zasebno partnerico Katjo Palčnik, ki je postala referentka v poslanski skupini SDS. Palčnikova je dve leti starejša od Mahniča, doma je iz Levca v občini Žalec, kjer je tudi občinska svetnica SDS. Medtem ko so v Reporterju pisali, da je Mahnič v parlamentu priskrbel službo za svoje dekle, se je oglasil Janša. Po njegovih besedah Palčnikova že dolgo sodeluje s stranko, Mahnič pa jo je spoznal ravno v SDS. »Žan je Katjo srečal v SDS, kjer sodeluje že dolgo, dela pa v naši PS za čas mandata.«

Kot kaže, je v stranki SDS precej napeto vzdušje tudi z ljubezenskimi aferami. Po pisanju Reporterja je Mahnič pred Palčnikovo hodil z Nino Žoher, zdaj novinarko Nova24TV – in sta še vedno v dobrih odnosih. Palčnikova pa naj bi bila pred njim z Matejem Lesjakom, nekdanjim članom podmladka SDS in soobtoženem pri aferi Štajerska varda, a naj bi ga Mahnič nato vrgel iz stranke. Iz SDS so nam sporočili, da te govorice ne držijo - da torej Palčnikova ni bila nikoli z Lesjakom, prav tako pa naj bi Lesjak vodstvu stranke SDS sam podal odstopno izjavo.

Palčnikova je članica stranke po Mahničevih besedah že pet let, zato mnogi v njeni novi zaposlitvi v poslanski skupini ne vidijo ničesar spornega.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije