VIKEND STARODOBNIKOV

FOTO: Oldtajmerji v Prekmurju

Na 13. turistični vikend starodobnikov Goričko 2019 se je pripeljalo več kot 140 starih vozil iz štirih držav in več kot dvesto avanturistov.
Fotografija: Manjkali niso niti starodobni motocikli.
Odpri galerijo
Manjkali niso niti starodobni motocikli.

V lepem in sončnem, a tudi dokaj vročem vremenu je bilo proti koncu junija na skrajnem severovzhodu države kar več prireditev in dogodkov. Tako so se ljubitelji in lastniki starodobnih vozil v organizaciji AMK Oldtimer Goričko zapeljali po čudovitem Prekmurju. Med panoramsko vožnjo so udeleženci – bilo jih je čez 200 z več kot 140 starodobnimi vozili iz Slovenije, Avstrije, Nemčije in Hrvaške – uživali v lepotah narave, preizkušali so svoje jeklene konjičke, stare najmanj 30 let pa tudi več kot pol stoletja, in se družili.

Pot jih je vodila skozi zanimive kraje in lepo naravo. Fotografije: Oste Bakal
Pot jih je vodila skozi zanimive kraje in lepo naravo. Fotografije: Oste Bakal

Priznanja in pogostitev

Udeleženci 13. turističnega oldtajmerskega vikenda Goričko 2019 so se zgodaj zjutraj dobili v Kuzmi, pot pa jih je vodila proti Gornjim Slavečem s postankom pri Okrepčevalnici Rak. Nadaljevali so proti Gradu na Goričkem. Sledila je vožnja skozi Motovilce, Ropočo, Domajince, Cankovo, ustavili pa so se v Skakovcih, kjer so si ogledali proizvodnjo podjetja Kleparstvo Šinko. Nadaljevali so skozi naselja Strukovci, Puževci, Lemerje, Brezovci in Predanovci v Polano pri Murski Soboti. Vožnja se je končala na Lovenjakovem dvoru, kjer je med drugim potekala tradicionalna Paprikašijada. Tam so udeležencem podelili pokale in priznanja, sledila pa je bogata pogostitev.

Brez klasičnega hrošča kajpak ne gre.
Brez klasičnega hrošča kajpak ne gre.

Na prvem mestu druženje

V resnici 13. oldtajmerski vikend na Goričkem ni bil tekmovalnega značaja, temveč je bil namenjen turizmu, je povedal predsednik AMK Olditmer Goričko Viktor Benko. Ljubitelji in lastniki starodobnih vozil so namreč spoznavali lokalne turistične in arhitekturne znamenitosti, uživali v lepotah neokrnjene narave in se predvsem družili ter uživali. Oste Bakal

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije