PRVA DAMA

FOTO: Kip Melanie je za Slovence Smrketa in sramota?

O nenavadni skulpturi poročajo tudi svetovni mediji.
Fotografija: Melania Trump. FOTO: Zaslonski Posnetek
Odpri galerijo
Melania Trump. FOTO: Zaslonski Posnetek

SEVNICA – Skulptura Melania, ki so jo uradno odkrili v petek v okviru razstave Ta Eho ameriškega umetnika Brada Downeyja v bližini Sevnice, odmeva tudi v svetovnih medijih.

Britanski BBC med drugim piše, da so kipu ameriške prve dame domačini nadeli naziv Smrketa in da je rezultat umetniškega podviga ironični leseni prikaz Melanie Trump v modrem plašču in roko dvignjeno proti zraku. Nekateri domačini so skulpturo označili za sramoto, ki ni či podobna prvi dami ZDA.

Francoska tiskovna agencija AFP piše, da se lahko sedaj rojstni kraj Melanie ponaša tudi s kipom svoje slavne hčere. Zaradi naivnega sloga skulpture so jo kritiki na spletnih omrežjih označili za strašilo.

Bizarna žalitev?

The New York Post navaja še odziv domačinov, da je bizarna podoba žalitev njihove rojakinje. »Čeprav so domačini ponosni na svoj najslavnejši 'izvoz', Melanio, niso prav nič navdušeni nad njenim kipom niti ne vidijo nobene podobnosti z njo,« pa poroča britanski ITV.

Podobno so skulpturo komentirali pri nemški televiziji RTL. »Moralo bi biti lepo presenečenje za kraj, ki ga zaradi Melanie obiščejo številni turisti, ampak namesto tega se domačini samo razburjajo.«
 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije