TEKMOVANJE

FOTO: Cvetličarski upi za mozirski tulipan

V Mozirskem gaju mladi floristi navdušili na tekmovanju Euroskills 2020.
Fotografija: Strokovni vodja prireditve je bil Simon Ogrizek. FOTO: JOŽE MIKLAVC
Odpri galerijo
Strokovni vodja prireditve je bil Simon Ogrizek. FOTO: JOŽE MIKLAVC

V parku cvetja in hortikulture Mozirski gaj ne mirujejo niti na pragu jeseni. Sekcija floristov pri Obrtni zbornici Slovenije, ki jo vodi Simon Ogrizek, je v sodelovanju s šolskimi centri za vrtnarstvo, hortikulturo in vizualne umetnosti po dvodnevni delavnici razglasila najboljše kreacije vrtnarskih aranžerk in oblikovalcev.

NI NUJNA)<br />
Organizatorji in desno tehnična delegatka CPIS Sara Gošnjak
NI NUJNA)
Organizatorji in desno tehnična delegatka CPIS Sara Gošnjak


Najperspektivnejši dijaki slovenskega cvetličarstva, ki so tekmovali na predizboru mednarodnega tekmovanja Euroskills ter se pomerili še za prestižni pokal Mozirskega gaja mozirski tulipan, so ustvarili čudovite stvaritve iz rož in pletja ter drugih vrtnih pridelkov. Šestnajst mladih floristov in aranžerskih upov je ustvarilo fantazijsko stojnico, v roki vezan šopek in jesenski venček. Po izboru strokovne žirije, ki so jo sestavljali Simon Ogrizek, Franci Landekar in Marjan Planinšek, je bila najboljša Velenjčanka Katja Vačovnik, ki obiskuje Šolo za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, na drugo mesto se je uvrstila Katja Ravnikar iz Biotehniškega centra Naklo, na tretje pa Tilen Lipnik s celjske šole, ki jo obiskuje tudi prvouvrščena.

Zmagovalka Katja Vačovnik. FOTO: JOŽE MIKLAVC
Zmagovalka Katja Vačovnik. FOTO: JOŽE MIKLAVC

Mladi floristi s svojimi stvaritvami. FOTO: JOŽE MIKLAVC
Mladi floristi s svojimi stvaritvami. FOTO: JOŽE MIKLAVC

V kategoriji fantazijska krasitev stojnice je zmagala Katja Ravnikar, v vezanju šopka iz roke je bila najboljša Katja Vačovnik, najbolje ocenjeni venček za pokal mozirski tulipan pa je izdelal Tilen Lipnik. Prireditelji so na krajši slovesnosti ob razglasitvi rezultatov vsem sodelujočim tekmovalcem podelili priznanja, najboljšim tudi šopke in pokale, prekrasne aranžmaje iz orhidej pa so izročili še predstavnici Centra za poklicno usposabljanje Slovenije, tehnični delegatki Sari Gošnjak, ter ravnateljici skupne zmagovalke Srednje šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje Štefaniji Zidar Kos. V Ljubljani bo januarja prihodnje leto potekalo še drugo polfinalno tekmovanje za končno odločitev o udeležencih na tekmovanju Euroskills. V Mozirskem gaju je na ogled razstava buč in rezanega cvetja, 21. septembra bo deveto državno prvenstvo za najtežjo bučo, ta se bo s svojim vzgojiteljem uvrstila na evropsko prvenstvo.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije