BREZ HRANE IN VODE

FOTO: Brezsrčni Slovenec, ki je do smrti izstradal psička, v zapor?

Štirimesečnega kužka naj bi en mesec pustil brez hrane in vode.
Fotografija: Nesrečni kuža je poginil. FOTO: Srce za bulle
Odpri galerijo
Nesrečni kuža je poginil. FOTO: Srce za bulle

Pred dnevi so slovensko javnost razburili pretresljivi prizori iz Rogatca, kjer naj bi brezsrčnež, katerega ime je znano, pustil štirimesečnega psička brez hrane in vode, v lastnih iztrebkih, sam pa naj bi odšel na delo v tujino. Kuža je poginil.

Na spletu se je pojavila tudi peticija, njeni podpisniki pa zahtevajo zaporno kazen za omenjenega mučitelja. »KRIV za smrt 4 mesece starega psička. Pustil ga je lačnega in žejnega UMRETI v lastnih izstrebkih!« so zapisali avtorji. Peticijo je v dveh dneh podpisalo več kot 3000 ljudi.

Zakon na tem področju je sicer jasen: »Kdor surovo ravna z živaljo ali ji po nepotrebnem povzroča trpljenje, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.«

Kot so nam pojasnili pri PU Celje, so policisti za dogodek izvedeli 29. aprila, in sicer na podlagi novinarskih vprašanj. »Takoj smo se odzvali ter začeli zbirati obvestila zaradi suma kaznivega dejanja mučenja živali po 341. čl. KZ-1, ki ga obravnavajo policisti postaje Rogaška Slatina,« zagotavlja Božidar Pezdevšek s celjske policijske uprave. Ker predkazenski postopek še ni končan in ker policija obvestila še zbira, nam niso mogli razkrili, ali so osumljenca že prijeli in zaslišali.

Iz stanovanja smrdelo, morali so vdreti

Predsednik društva Srce za bulle Simon Mihorič je pred dnevi dejal za 24 ur, da je najemnik v stanovanju prebival s štirimesečnim kužkom. Ker moškega več tednov ni bilo na spregled, zamujal je s plačili, iz stanovanja pa je smrdelo, se je lastnica oziroma njen partner odločil vdreti in zamenjati ključavnico na vratih. Takrat je našel mrtvega psa, ki je ležal v svojih iztrebkih, njegovega lastnika, katerega ime je znano, pa ni bilo nikjer.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije